Megleckéztette a Tigázt egy gázlopással megvádolt tárnoki fogyasztó

  44

  Ezt a bíróság által felkért szakértő állapította meg. A gázszolgáltatót egy tárnoki fiatalasszony perelte be, akit azzal vádoltak, hogy mágnesezéssel manipulálta a gázóráját. A tárgyalásra a Tigáz képviselője el sem ment.

  A Pest megyében élő család gázóráját tavaly cserélte a szolgáltató. A cég szakértővel vizsgáltatta be a mérőt, aki megállapította, hogy mágnesezték. Ezután kapták a csekket 540 ezer forint kötbérről és a bevizsgálás díjáról. A tárnoki fiatalasszony nem hagyta annyiban a dolgot. Állította, hogy nem nyúltak az órához és beperelte a szolgáltatót. A bíróság által kirendelt hivatalos szakértő a nőnek adott igazat.

  Az ítéletet csak a tárnoki fiatal asszony ügyvédje és stábunk hallotta, a gázszolgáltató jogi képviselője ugyanis nem volt jelen a mai tárgyaláson. A Tigáz néhány nappal korábban visszakozott és levélben kérte a cég ellen indított per megszüntetését a Hajdúszoboszlói Városi Bíróságtól.

  „Az előzetes bizonyítás keretében lefolytatott szakértői vizsgálatra és annak eredményére tekintettel a Tigáz Zrt. nem tartja fenn a szabálytalan vételezés megvalósulásával kapcsolatos álláspontját” – olvasta fel a Tigáz levelét Kóródi Julianna bíró.

  A család jogi képviselője – 14 hónapos pereskedés után – elégedett az elsőfokú ítélettel.

  – Erre számítottunk, hiszen a bíróság által az előzetes bizonyítási eljárásban kirendelt szakértői megállapítás alapján nem is vártunk más ítéletet – jelentette ki Szabó L. Zsolt ügyvéd.

  A gázszolgáltató tehát lemondott az 540 ezres kötbér és a mérő bevizsgálásának 27 ezer forintos díjáról is. A bíróság ugyanakkor 308 ezer forint perköltség megfizetésére is kötelezte a céget.

  Forrás: dehir.hu