Csatornaépítés – Sorozatos csőtörések

  165

  Négy nap, két csőtörés a Kossuth Lajos utcában, pedig a csatornaépítő brigád hibátlanul dolgozik. Azonban a hatvanas években épült ívóvízhálózat eternitcsövekből készült, amelyek rendkívül sérülékeny. Az állapotukra jellemző, hogy összeroppanásukhoz elegendő annyi, hogy a csatornaépítéshez a környékén megmozgassák a földet, hisz a szennyvízcsatorna és az ivóvízhálózat nyomvonala között van egy (megfelelő állapotú csövek esetén elegendő) védőtávolság.

  A munkát pedig még az is nehezíti, hogy a közműtérképek rendkívül pontatlanok, illetve nem egy helyen illegális rákötésekre (gáz, víz stb.) akarnak a csatorna építői.

  Információink szerint a problémára tekintettel, amely a falu több utcáját is érinti, Szolnoki Gábor polgármester felvette a kapcsolatot az ÉTV vezetésével – hogy a csatornaépítéssel párhuzamosan esetleg van-e lehetőség az elöregedett eternitcsöves ivóvízhálózat javítására, rekonstrukciójára.

  Addig is a szakemberek javaslata szerint azokban az utcákban, ahol ilyen rossz állapotú az ivóvízhálózat, a lakóknak érdemes otthon kannákban ivóvizet tartani.

  tarnokhir.hu