Csatornázás – Úthelyreállítási anomáliák

  124

  ‘Eddig türelmes voltam, a lakókat is igyekeztem türelemre inteni, de miután az elmúlt heti lakossági fórum és szakbizottsági egyeztetés ellenére a csatornafektetők több tárnoki utcában is földhányásokat és sártengert hagyva maguk után elhagyták az adott utcákat, keményebben léptem fel a hanyag munka ellen’- nyilatkozta a Tárnokhír.hu-nak Szolnoki Gábor polgármester.

  Az önkormányzat műszaki osztályának munkatársai és a közterület felügyelők múlt hét pénteken járták legutóbb végig a csatornázásban érin tett utcákat. Ahol nem megfelelő munkaterületet találtak, például a Duna, a Tisza és a Kossuth Lajos utcában, felszólították a csatornaépítést végző vállalkozót, hogy szállítsa el a járdán, árkokban felhalmozott földet és kezdje meg az utcákban az út ideiglenes helyreállítását.

  A polgármester hétfő reggel végigjárta azokat az utcákat, ahonnan a hétvégén lakossági panasz érkezett és haladéktalanul idehívta a csatornázási projekt Érd és Térsége Szennyvízelvezetési- és

  Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulás hivatalos műszaki ellenőrét. A területet ezután közösen is végigjárták. Mezőfi László, műszaki ellenőr: ‘Felháborodtam, hogy némelyik utcában micsoda mocsarat hagytak a vállalkozók. A csatornafektetéskor a vállalkozónak az árkok visszatemetése után kimaradt földet el kell szállítania az utcából és a munka elvégzése után haladéktalanul helyre kell azt állítania. Most felszólítottam a kivitelezőt, hogy ez történjen meg – a járdák és a kocsibeállók helyreállításával együtt.’

  A helyreállítás mindhárom szinte járhatatlan utcában megkezdődött, a kivitelező fővállalkozó A-H-O konzorcium munkagépeket rendelt az alvállalkozók kisegítésére. Szolnoki Gábor pedig azt ígérte, amennyiben nincs változás, a közterület felügyelők már nem figyelmeztetnek, hanem bírságolnak – ez talán hatásosabb lesz a szép szónál. Az ünnepek előtt minden területen szünetelni fog a munkavégzés, addig minden területnek megfelelő minőségűvé kell válnia.

  tarnokhir.hu