Szépkorúak karácsonyi köszöntése

  159

  Zsúfolásig megtelt a felsős iskola aulája Luca napján, hogy lelkiekben is töltekezzen így Karácsony előtt. „Ilyenkor, advent idején kicsit mi is érzelmesebbek vagyunk – mondta köszöntőjében Szolnoki Gábor polgármester – szeretteink körében talán jobban át is érezzük mit jelent az egyedüllét, a magány. Ezt próbálja meg a helyi közösség oldani az Idősek Klubjában, a Művelődési Házban, iskolában, óvodákban és ilyen ez a mai alkalom is. Kollégáimmal, az Oktatási, Egészségügyi, Szociális és Közművelődési Bizottság tagjaival és elnökasszonyával együtt reméljük, minél többször tudunk találkozni.” Hegedűs Márta a bizottság elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, szeretettel készültek erre a napra, szeretettel válogatták össze az ajándékokat is és valamennyi résztvevő nevében előre is megköszönte a gyerekeknek az ünnepi műsort.

  A betlehemes játék szintén a szeretetről szólt. Ahogy Bagdiné Dudog Orsolya iskolaigazgató hangsúlyozta „Karácsony tájékán sokakban felmerül a vágy, hogy az ajándékozás kényszere nélkül, a tárgyak árában mért szeretet helyett milyen jó volna csak a szívünk melegét adni. Mit is adhatnánk mi önöknek szívből, melegséggel? Nincsen szebb a gyermeki szónál, a ragyogó szempárnál. Mi ezt adjuk önöknek. A 4. c osztály betlehemi játékát.”

  Az osztály műsorában a betlehemes játék mellett számos karácsonyi vers hangzott el. Többek között Pajor Zsolt: Karácsonyi kérés című műve is:

  Édes decemberben ünnep jő,

  Karácsony a neve, csillogó burok.

  Mégsem érdekel a pompa,

  Jó Istenem, inkább hozzád fordulok.

  Születésed napján köszöntelek,

  Békességet, szeretetet kívánok,

  S hogy meghittséged csillámával,

  Hintsd be e mindig síró világot.

  Hozd össze a kallódó családokat,

  Egymást könnyezve nevessenek,

  Boldogságot egymás közelében

  Találjanak, ne csak keressenek.

  Magányosnak társat üres lakásba,

  Hadd érezze a szív szeretetét,

  Gyermekeknek mindkét szülő

  Ölelő keble biztonságos melegét.

  Édes Jézus, ennyi csak mit kérek,

  Ajándék számomra ez legyen,

  És hogy minden ember örüljön

  Ezen az Áldott, Békés Ünnepen.

  Az ünnepi műsor végeztével a vendéglátó szakbizottság tagjai megajándékozták először a gyerekeket, majd minden meghívott átvehette az önkormányzat ajándékcsomagját.