Falukarácsony 2012

  104

  Elsőként Bodai József római katolikus plébános karácsonyi áldást mondott és eggyújtották az adventi koszorún a harmadik gyertyát, majd Radics Ernő alpolgármester beszélt arról, hogy mennyire fontos a szeretet, és mennyire fontos lenne, hogy ne csak karácsony környékén gondoljuk szeretettel egymásra.

  ##IMG16661##Ezután két betlehemes játék következett. A Mesevár Óvoda Füles csoportjának előadásában a háromkirályok és a pásztorok mellett három kis felhő és három csillag is Betlehembe érkezett Mária, József és a Kisjézus látogatására, úgy, mint Zelk Zoltán Karácsonyi énekében:

  „Szól egy csillag két társának:

  „Nem mennénk le Jézuskához?

  Melengessük, hátha fázik!…

  Keljünk útra jászolához.”

  ##IMG16662##Azt ovisokat egy versmondó, Gregor Nikolett, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Sportiskola és Pedagógiai Szakszolgálat 4. b osztályos követte.

  ##IMG16663##Majd újracsak iskolások következtek: a 3. c osztály. Ok ugyancsak betlehemes játékot mutattak be, amelyben azonban a hagyományos játék mellett a modernkori karácsonyról szóló betétek is helyet kaptak.

  ##IMG16664##Oket Korossy Csongor követte. Hegedűjátékát hallva a terem hátsó sorában büszkélkedett a nagymama: „Az én unokám játszik!”

  ##IMG16665##Az est második felében a Tárnoki Ütősegyüttes műsorát láthattuk-hallhattuk. A gyerekek muzsikáját ezúttal az anyukák kórusa erősítette és vendégként fellépett Fazeka Mercédesz. A műsort a Neoton zenekar „Ha elmúlik Karácsony” című dala zárta, előtte azonban Riha Emil elmesélte, hogy a Falukarácsonyra meghívta Csepregi Évát, aki el is fogadta azt, ám Sopronban a Luca napjára meghirdetett koncertjükre úgy elkapkodták a jegyeket, hogy másnapra is meghirdettek egy koncertet. Így aztán egy üdvözlő levelet küldött a tárnokiaknak, vigyázzanak, hogy a szeretet lángja Karácsony után se hunyjon ki!

  ##IMG16666##A dal közös éneklésével ért véget a színpadi program ám a Falukarácsony még folytatódott: az átriumban felállított karácsonyfa körül forró teát vagy forraltbort kortyolgatva és bejglit eszegetve beszélgettek a régi és új ismerősök.