Díjátadó focikupával

  449

  A sportgálán Szolnoki Gábor polgármester hangsúlyozta: „Képviselő-testületünk, önkormányzatunk számára fontos, hogy a sportot kiemelten támogassuk. Ezért indította el dr. Zsigmond Réka volt képviselőtársam, a sportbizottság korábbi elnöke ezt a díjat, és ezt a sportgálát. Azt mondhatom, igazi sporttelepülés vagyunk, hisz Pest megye 158 települése között a 10. helyen vagyunk, ami a sporttámogatásokat illeti, megelőzünk nálunk sokkal nagyobb és gazdagabb településeket is.” A gálán ezután a Százhalombattai Tornaclub Táncszakosztályának csoportjai mutattak be szebbnél szebb akrobatikus rock and roll formációkat.

  ##IMG16670##Oket a Tárnoki Karate Klub követte, akik egy rögtönzött edzést tartottak, amiből kiderült, hogy a karate egy nagyon gáláns sport és a karatefilmek nem túloznak, valóban a kör közepén küzdőszemélyt egyszerre csak egy ellenfél támadja. A karatésok ráadásul a ‘hóhért is akasztották’, vagyis egy plakettel köszönték meg a sportbizottságnak a több éves támogatást.

  ##IMG16672##A bemutatók sorát ezután Tárnok legnagyobb sportegyesülete, a Bolha Focitanoda folytatta. A pályán minden korosztály bemutatkozott: az ovisok az ügyességüket fejlesztették, a nagyobbak a test test elleni küzdelmet gyakorolták, aztán egy csoport egyensúlyfejlesztő, míg egy másik erőfejlesztő gyakorlatokat végzett.

  ##IMG16673##Ezek után következett a díjak átadása. Szolnoki Gábor polgármrester és Klemné Zabó Ágnes, a sportbizottság elnöke 16 fiatalnak adták át a „Tárnok kiváló fiatal sportolója” díjat. Ok a következők:

  Barki Gábor (Tárnoki Karate Klub)

  Barki Milán (Tárnoki Karate Klub)

  Benkó Zsolt (Bolha Focitanoda)

  Béres Lilla (Százhalombattai TC Táncszakosztály)

  Bori Illés (Bolha Focitanoda)

  Demján Dániel (Bolha Focitanoda)

  Fehér Roland (Bolha Focitanoda)

  Koperda Gergő (Bolha Focitanoda)

  Matyeák Tünde (Százhalombattai TC Táncszakosztály)

  Susánszky Anna (Tárnoki Karate Klub)

  Szabó zsófia (Százhalombattai TC Táncszakosztály)

  Szűcs Dániel (Bolha Focitanoda)

  Tóth Tamás (Bolha Focitanoda)

  Varga István (Bolha Focitanoda)

  Váncza Ivett (Érdi Spartacus Sport Club Birkózó és Sumo Szakosztály)

  Váncza Krisztián István (Érdi Spartacus Sport Club Birkózó és Sumo Szakosztály)

  ##IMG16675##Ezen a gálán adta át dr. Zsigmond Réka az egész évben zajló pontgyűjtő akcióban legjobbnak bizonyult tárnoki amatőr sportolóknak a nyereményeiket. A legtöbb pontot gyűjtők:

  dr. Lenténé Győri Anikó

  Matyeákné Farkas Tünde

  Szolnoki Gábor

  dr. Lente Sándor

  Boros Gábor

  Zsikla Szilvia

  A harmadik helyen végzett Szolnoki Gábor nyereményét nem vette át, hanem felajánlotta a pontgyűjtő versenyben egyedüli gyermekként indult Lente Anna számára.

  ##IMG16674##A sportgála nem lett volna az, ha a katlan műfüves gyepét nem vették volna birtokba a focisták. 4 helyben verbuválódott csapat részvételével körmérkőzéses mini focitorna zajlott. A nagyon jó hangulatú mottójául a hozzáértő közönség a következő mondatot választotta: „Barki apuka a Tesco kapujában elfeküdt”.

  A torna végeredménye:

  Első helyezett: „Végső Győztes”

  Második helyezett: „ Barcilonka”

  Harmadik helyezett: „Tesco”

  Negyedik helyezett: „Vegyesfelvágott”

  tarnokhir.hu