Malacpofa a hurkák közt (x)

  116

  Aki rendszeres vásárló a Dózsa György úton, a Polgármesteri Hivatallal szemben lévő hentesnél, igazolhatja, néhány hete finom változások sora indult el: Megjelent egy grillező és saját tesztjeink alapján kijelenthetem, finom grillcsirke sül minden délelőtt. Aztán egyszercsak élő halak jelentek meg a sarokban és már nem kell csalódottan elmennünk, ha marhahúst vásárolnánk. Minderre magyarázatot Faragó Imre és felesége, Varsányi Mónika ad: Imre sokáig alkalmazottként dolgozott itt, mint hentes, most pedig családi vállalkozásként kibérelték az üzletet. „Nagycsalád vagyunk három gyerekkel, így tudjuk, mire van szükség a konyhában. A kínálatunkat is erre alapozva alakítjuk.” – mondja Imre. „Mindig van olcsó húsáru, mindig van akció, mindig van valami különleges, például nyúl vagy birka” – fűzi hozzá Mónika.

  ##IMG16657##Az állandó kínálat is folyamatosan bővül: a sertés-, marha- és baromfihús mellett házi tejet, joghurtot, vajat lehet venni, aztán ott vannak az ízesített gomolyák, Kati mama pékségének kenyerei, süteményei. A jó minőségű felvágottak mellett pedig ma már szendvicsek is várják a vásárlókat. „Sokan voltak, akik kértek egy-két zsemlét bele egy-egy szelet felvágottat. Úgy gondoltam, akkor már legyen megvajazva az a zsemle és kerüljön bele némi zöldség is” – mondja Mónika.

  ##IMG16658##„Nagyon készülünk az ünnepekre – teszi hozzá Imre. Karácsonyra lesz gyöngytyúk, fácán, egész pulyka, hízott kacsa, élő és szeletelt hal is. Az utóbbiból ráadásul annyiféle hogy mindenki, aki halászlét, paprikást, sült vagy rántott halat szeretne csinálni, megtalálja hozzá a megfelelőt. Szilveszterre meg lesz malac, virsli és különböző grillkolbászok, no meg kocsonya-hozzávalók: malacorr, fül, farok, karmonádli és egyéb nyers és füstölt finomságok.”

  Jövőre is bővül a kínálat, olaszos húsárut és sajtokat szeretnének hozni és bővítik fűszerkínálatukat is. Azért is, hogy különböző ízesítésű pácolt húsokat is adhassanak az elfoglalt háziasszonyoknak – akár rendelésre is.

  ##IMG16659##Rendelést a 06 (20) 468 0496-os számon is leadhatunk, a boltban Erzsébet-utalványt is elfogadnak és a hét minden napján nyitva tartanak. Hétköznap reggel héttől este hétig, szombaton héttől délután négyig vasárnap pedig délig.