Taggyűlés a hulladékkezelési társulásnál

    33

    A társulási tanács január 31-ei ülésén a társult települések képviselői megszavazták, hogy az ezévi mintegy 10 millió forint tagdíjbevétel a novemberben készült költségvetési koncepció szerint hogyan oszlik meg az egyes települések között. A legtöbbet természetesen Érd fizeti, majd Százhalombatta következik. Diósd és Tárnok ugyanannyi tagdíjat fizet, míg a legkevesebbet Sóskút.

    A társulás a tagdíjakból fedezi egyebek az „Érd és Térsége Hulladékgazdálkodási projekt” címmel benyújtandó KEOP-pályázat költségeit. A benyújtandó projekt lényege, hogy az öt településen kiszélesítenék a szelektív hulladékgyűjtést, és a hulladék jelentős hányadát válogatnák, illetve feldolgoznák. Ezzel pedig a lakosság szemétszállítási terhei csökkenhetnének.

    Ez utóbbi azért lényeges, mert 2013. január elsejétől a szemétlerakás díjai jelentősen megemelkednek, ami kihatással lesz a szemétszállítási díjakra. Viszont ha megvalósul a tervezett hulladékgazdálkodási projekt, akkor az itt előállított másodlagos nyersanyagot értékesítve, az öt település háztatásaiban az országos átlagnál akár évi 10 ezer forinttal is alacsonyabb lehet a szemétdíj.

    tarnokhir.hu