Nyílászárók cseréje az óvodákban

    125

    A nyolc középületet érintő energetikai felújítás részeként a régi fa ajtókat, ablakokat műanyagra cserélik. A Mesevár Óvodában szombaton kezdték az ablakcserét, s mivel a lehető legkevesebb rombolással szedik ki a régi nyílászárókat, hétfőn már az egyik csoportszobában a falat glettelték és festették. A Hétszínvirág egyik csoportszobájában ottjártunkkor az ablakpárkányokat készítették, a másikban pedig szedték ki a régi fa ablakokat.

    Eközben az óvodaépületek másik felét amennyire lehetett elzárták. Ahogy azt Halmosné Liebhauser Szilvia a tarnokhir.hu kérdésére elmondta, a kivitelezővel jó az együttműködés, a munkálatok nem zavarják az óvodában lévő gyerekeket. Igaz, ők kevesen vannak, mert a szülők nagy része meg tudta oldani, hogy a munkálatok idején a gyerkőc ne menjen oviba.

    ##IMG16786##A munkálatok a körülményekhez képest jól haladnak, bár az időjárás nem könnyíti meg a munkát. Komoly szervezést igényelt az óvodákban is a munkaterület biztosítása, de ennél sokkal nehezebb lesz az iskolaépületekben összeegyeztetni a tanítást és az ablakcseréket.

    tarnokhir.hu