Új táncstúdió Tárnokon

  146

  A Tárnoki Köz-Ért Kft. munkatársai alig két hét alatt alakították át a Rákóczi úton lévő korábbi ifjúsági klub, ma könyvtár épületében úgy a könyvtári teret, hogy annak az utca felőli részén megnyithassák a közel 50 négyzetméteres tükörfalú, 5.1-es beépített hangrendszerrel rendelkező termet.

  Amikor minden egybecseng – így is fogalmazhattak volna mindazok, akiknek ez a fejlesztés köszönhető. Ahogy Cseresnyés Attila, a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. ügyvezetője fogalmazott, mióta a cég átvette az épület, illetve a könyvtár üzemeltetését, keresték a lehetőséget a funkcióbővítésre, illetve arra, hogy a helyi fiatalság ismét magáénak érezhesse ezt az épületet. Egy véletlen folytán pedig kiderült, hogy igény lenne egy kisebb, körülbelül 50 négyzetméteres tükrös táncteremre a településen, így szinte magától adódott, hogy azt itt ki lehetne alakítani. A Hip-Hop Táncakadémia Sportegyesület rögtön kapott is az alkalmon és a próbáit ezentúl itt tartja, de természetesen kedvező áron bárki kibérelheti azt.

  „Nagyon örülök, hogy ezzel a funkcióval bővült a kulturális illetve sporthelyszín-kínálat a településünkön – jelentette ki Szolnoki Gábor polgármester a megnyitás alkalmával. És milyen jó, hogy mellette itt a könyvtár – ha valaki gyakorlás közben elfárad, pihenésképpen leülhet egy kicsit olvasgatni.”

  A szalag átvágása előtt Radics Ernő alpolgármester, a Hip-Hop Táncakadémia Sportegyesület elnöke megköszönte a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. hozzáállását és hangsúlyozta, hogy egyesületük eddig is több Európa-bajnoki címmel gazdagította a települést, és reméli, hogy továbbiakat is szereznek majd azok a lányok és fiúk, akik itt gyakorolnak majd.

  ##IMG16792##A jelen lévő táncosok pedig a Hip-Hop Táncakadémia művészeti vezetője, koreográfusa, kétszeres világbajnok táncosa Gulya István „Mikey” vezetésével csatakiáltással és egy rögtönzött bemutatóval ünnepelték meg a terem megnyitását.

  tarnokhir.hu