Székelyföldi zászló kerül március 15-én a Polgármesteri Hivatal épületére

  146

  A Budapest XXII. kerületi önkormányzat közleményében tudatta, hogy Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester és Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő szolidaritást vállal a székelyföldi településekkel szimbólumaik szabad használatáért folytatott küzdelmükben. A kerületben február 5-én, kedden tűzték ki a székely zászlót a Városházára, határozatlan időre. Mint írták, az Európai Unió alapvető értéke az identitás szabad vállalása, nem lehet kérdés, hogy szabad-e egy régió szimbólumait a helyi közösségek falvai, városai polgármesteri hivatalának épületére kitűzni. Bírálták, hogy a székelyföldi önkormányzatok vezetőit pénzbírsággal fenyegetik, ha az ősi jelképeikből született lobogót kitűzik. A kerület felhívást intézett a többi magyarországi településhez, amelyben arra kérik őket: vállaljanak szolidaritást a székelyföldi polgármesterekkel és valamennyi erdélyi magyarral, hogy érezzék, nemcsak a paragrafusokban él a nemzeti összetartozás. Halas Gábor képviselő kezdeményezte, hogy Tárnok Nagyközség Önkormányzata csatlakozzon Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának kezdeményezéséhez.

  Tekintettel arra, hogy Tárnok település testvértelepülési megállapodást kötött a székelyföldi Csíkmadaras községgel, támogatva a képviselői kezdeményezést, egyeztetve a képviselőkkel, Szolnoki Gábor polgármester az alábbi javaslatot terjesztette elő:

  Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy csatlakozik Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának kezdeményezéséhez és a Tárnoki Polgármesteri Hivatal B.) épültére határozatlan időre kitűzi ‘Székelyföld’ zászlaját. Felkéri a Polgármestert, hogy a székely zászló megrendeléséről és annak kihelyezéséről 2013. március 15-ig gondoskodjon.

  A határozatot a Képviselő testület egy fő tartózkodásával elfogadta.

  Polgármesteri Titkárság