Csatornázás – Újra indulnak a munkálatok

  135

  Jelenleg Tárnok területén 7500 folyóméter gerincvezeték készült el a hozzá tartozó házi bekötésekkel együtt. Ez a megépítendő csatornahálózat mintegy 35 százaléka.

  Az A-H-O Konzorcium tájékoztatása szerint az ősszel elvégzett munkák alapján egyes alvállalkozóktól megváltak, és emelik a kivitelezésben résztvevő műszaki létszámot. Több művezető és építésvezető lesz tehát az építési területeken, a feladatuk pedig az, hogy az alvállalkozókkal betartassák a technológiai és műszaki előírásokat.

  Tavasszal először a munkák a már megkezdett II. és III. szennyvízöblözetben folytatódnak, az I. öblözetben, Berki és Margitliget területén a vízjogi létesítési engedély megérkezését követően indul majd a csatornaépítés.

  A tavasz során a 4 hónapos konszolidációs időszak végéhez közeledő utcákban megkezdődik az utak végleges helyreállításának az előkészítése. Ekkor még ne számítsunk útépítésre, ez ugyanis egyelőre az irodai, tervezési munkálatokat és technológiai egyeztetéseket jelenti. A kivitelező arról tájékoztatta a Tárnokhírt, hogy ezen munkálatok a csatornaépítéstől elkülönülten folynak. Azt egy útépítéssel foglalkozó vállalkozás végzi majd.

  A kivitelezők a lakosság megértését és türelmét kérik a munkák miatti kellemetlenségekért. Sajnos az utóbbi évek legcsapadékosabb tele miatt nagyon sok gonddal kellett megküzdeni a téli leállás során, de remélik, a tavaszi időjárás kedvezőbben alakul!

  tarnokhir.hu