Július végére befejeződnek a vasútállomás építési munkái

  53

  A nyár közepére befejeződik valamennyi építési munkálat, ami a vasútállomással kapcsolatos, erről adott tájékoztatást a kivitelezést végző konzorcium képviselője. A megbeszélésen jelen volt a Polgármesteri Hivatal Építés Műszaki irodájának vezetője is. Sorra vették azokat a feladatokat, melyeket a munkák befejezésével el kell végezni, így az építési munkálatok alatt tönkretett utak helyreállítását, a P+R parkoló melletti park rendbetételét is.

  Szolnoki Gábor polgármester: ‘Egy hosszú, és gyakran komoly kellemetlenségeket, gondokat okozó munka vége felé közeledünk. Végre látszik már az alagút vége, de természetesen addig még sok a tennivalónk. A megbeszélésen az építés befejezésének ütemezése és az okozott károk helyreállítása volt a fő téma, ami elsődlegesen érinti a Vasút utca – Szív utca – Géza utca és a Hazatérők útjának az építkezés által érintett részeit, a park rendbetételét illetve az Állomás utca – Csillag utca – Nap utca – Hold utca közlekedésének rendezését. Van vita és érdekellentét közöttünk, azonban az elsődleges a köz érdeke illetve minden jogos igény kielégítése. A tervek alapján addigra el kell készülnie a Benta-patak fölötti gyalogoshídnak és át kell adni hivatalosan a vasúton túli településrésztől, a Szigetvári utcától a Szív utcai aluljáróig tartó gyalogos-és kerékpárutat, és természetesen hivatalosan az aluljárót is. A beruházó tájékoztatása alapján ezt egyébként már használhatják a közlekedők, hiszen több alkalommal elmondtuk a tárgyalásokon, hogy sokkal biztonságosabb közlekedést jelent ez, mint a vágányokon való ájárás engedélyezése.

  Ezzel kapcsolatban egyébként a MÁV illetékeseivel is tárgyalásokat folytatunk, mert a vasútrekonstrukció befejezése után mind az aluljáró, mind a parkolók tulajdonosa a MÁV lesz. A vasúttársaság azonban azt szeretné, hogy ezen létesítmények üzemeltetésének terheit megosszák a társaság és Tárnok Önkormányzata között, hisz egyiket sem csak a vasútra érkezők használják.

  A DSE konzorcium képviselőivel abban állapodtunk meg, hogy a munkák befejezése után haladéktalanul megkezdik a szükséges helyreállítási munkákat, amiket a szeptemberi iskolakezdési időpontig be kell fejezniük.’

  Tárnokhír.hu