Méltó megemlékezés március 15-ről

  78

  A rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel a Művelődési Ház adott helyet a teljes ünnepi megemlékezésnek. Itt volt a koszorúzás is, a fúvósok az átriumban várták az ünneplőket, iskolásaink csodálatos darabot adtak elő, ütősegyüttesünk pedig ritmusokkal zárta a megemlékezést.

  A Művelődési Ház dolgozói minden megemlékezőt vendégül láttak az ünnepség végén, szendvics, pogácsa, tea és forralt bor volt a kínálatban.

  Figyelemre méltó volt az emberek összefogása, mind az oda, mind a hazaútra egymást szállították az emberek, senkinek nem kellett a metszően hideg szélben buszra várnia, vagy éppen kilométereket gyalogolnia hazáig.

  ##IMG16923##Az ünnepi megemlékezés reggel a Polgármesteri Hivatalnál kezdődött.

  Szolnoki Gábor polgármester: ‘Szeretném megköszönni minden embernek a mai napi megemlékezést. A nagyon rossz idő ellenére teltház volt a Művelődési Házban.

  Reggel fél kilenckor a meghirdetett programnak megfelelően kitűztük a székely lobogót a Polgármesteri Hivatal épületére, külön köszönöm a részvételt az ott megjelenteknek, polgáraink mellett a Tárnoki Fidesz MPSZ szervezet, az Otthon Tárnokon Választási Szövetség OTVSZ, a Jobbik, a Benta-Kör, és a Lokálpatrióta Egyesület képviselőinek is!

  ##IMG16922##A zászló kitűzésére pedig egy kedves barátunktól igen szép javaslatot kaptunk. A zászlót egy erdélyi népviseletben megjelent erdélyi-tárnoki házaspár vitte a helyszínre, és tűzték ki a hivatal épületére.

  Segítséget kaptunk a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft dolgozóitól is, a Kft. egész gárdája egyébként korán reggeltől rendkívüli ügyeletet látott el a településen, ha kellett gépjárművet mentettek vagy éppen embereket szállítottak. A Tárnok-Or Egyesület aktivistái is a településen járőröztek, mindannyiuknak köszönöm munkájukat!

  ##IMG16924##Ezután már melegebb helyen folytatódott az ünnep, minden kicsit másabb, izgalmasabb vagy éppen meglepőbb volt, de a lényeg az, hogy nem mondtunk le az ünneplésről. Remélem, hogy ez az ünnepi időjárás egyszeri volt életünkben.’

  A március 15-i ünnepségek megszokott programja zárta a megemlékezést, Szolnoki Gábor polgármester és Radics Ernő alpolgármester átadták az idei ‘Tárnokért’ Díjakat.

  ##IMG16925##2013-ban Tárnokért Díjat kapott Ament Éva, Bagdiné Dudog Orsolya, Bakos Attila, Muskovics Andrea és Lizicska Józsefné, akiket a következőkben oldalunkon is bemutatunk.

  Volt azonban olyan szabad térre tervezett program, ami nem került fedett helyre. Lelkes emberek, a TárnokSprint futói Klemné Zabó Ágnes vezetésével a meghirdetett Nemzeti Futáson vettek részt. Létszámban egy kicsit kevesebben, de kétszer is körbe futották Tárnokot, a zord időben is erősítve ezt a tárnoki hagyományt.

  Külön kell megemlékezni arról is, hogy azok az emberek és szervezetek, akik a rossz időjárás miatt nem tudtak a helyszínen megjelenni, telefonon jelezték távolmaradásukat. Közülük pedig a legnehezebb helyzetben a Tárnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai voltak, akik kora hajnaltól a katasztrófavédelem köteléklében országúti mentési munkálatokban vettek részt. Nekik külön is köszönjük áldozatos munkájukat!

  ##IMG16926## ##IMG16927##