Július elsején indulhat a kiemelt sportágak fejlesztési támogatása

  38

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkársága hétfőn egyeztetett a sportágak vezetőivel, s mint azt Simicskó István államtitkár elmondta: segítséget, “egyfajta vonalvezetőt” adtak nekik ahhoz, hogy minden szempontból precíz tervet készítsenek és adjanak le.

  Simicskó István jelezte, mostantól három hét áll a szövetségek rendelkezésére. Ezt követően a leadott koncepciókat az államtitkárság a MOB-bal közösen kiértékeli, majd 2013. április 30-áig a támogatásokra vonatkozóan előterjesztést küld a kormánynak.

  A koncepciókban kiemelt hangsúllyal kell megjelennie a versenysport, az utánpótlássport, a létesítmény-fejlesztés és az edzői bázis jelenlegi helyzetének, s az azokhoz kapcsolódó terveknek. A leadandó anyagoknak átfogó pénzügyi tervet is tartalmazniuk kell, ehhez szintén kapnak segítséget a szövetségek.

  Konkrét összeget az államtitkár nem említett, mert mint mondta, nem egy előre meghatározott keretet akarnak szétosztani, hanem a fejlesztési tervekhez igazodnak majd. A támogatás felhasználását felügyelni fogják, s ehhez ellenőrzési rendszert dolgoznak majd ki.

  Fábián László, a MOB sportigazgatója azt emelte ki, hogy a hétfői megbeszéléssel “dördült el a startpisztoly” a kiemelt sportágak támogatásának rendszerében.

  (MTI/EMMI Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság)