Csipke Mézes kiállítás

    658

    Bakos Enikő, vagyis Csipke Mézes jó ismerőse azoknak, akik rendszeresen járnak a tárnoki nagyobb rendezvényekre. A szüreti mulatságon a gyerekeket tanítgatta a mézes díszítésére, az Adventi Vásáron pedig karácsonyi ajándékokat vásárolhattunk tőle.

    Enikő nagyjából két éve kezdett el mézeskalácsokat készíteni, hobbiként. Ahogy a tarnokhir.hu-nak elmondta, eleinte rengeteg mézest sikerült elrontania, nehéz volt megtalálni a megfelelő receptet a tésztához és a cukormázhoz is. „Többször is odavágtam, hogy „én ezt nem folytatom”, de mindig újrakezdtem, valamiért motivált voltam. Mindig is vonzottak a művészetek, gyerekkorom óta szeretek rajzolni, festegetni, és több hobbi tevékenységben is kipróbáltam magam, mint az üvegfestés, gyöngyfűzés, tojásfestés, és az önkifejezés többi formáját is mind kipróbáltam az alkotótevékenységekben. Most úgy éreztem, hogy a mézeskalács készítésben kiteljesedtem, és ezt szeretném egy kiállítás keretében megmutatni a nagyközönségnek. Hálás vagyok azoknak az embereknek, akik segítettek mindezt megvalósítani, többek közt a Művelődési Ház vezetőségének, akik segítenek és helyet biztosítanak, hogy a nagyközönség elé tárhassam munkáimat, és természetesen szüleimnek, akik hosszú hónapok óta elviselik, hogy rendszeresen felforgatom a konyhájukat!”

    Enikő szeretettel vár minden érdeklődőt a március 27-én 19.00 órakor kezdődő megnyitón. A kiállítás megtekinthető április 10-ig.