Köszönet és elismerés

  90

  Tárnok szerencsésebben vészelte át a szélsőséges napokat, de itt is akadt tennivaló bőven. Szerencsére sem az emberek, sem a szervezetek nem vonták ki magukat a munka alól.

  A péntek hajnaltól elrendelt katasztrófavédelmi ügyeletünk alapján egész nap szolgálatot láttak el a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. dolgozói. A rendőrséggel és a Polgári Védelemmel szoros kapcsolatban segítették Tárnok területén az embereket, ha kellett, a személyek szállításában és a közlekedésben, vagy az elakadt gépjárművek mentésében. A Tárnok-Or Egyesület aktivistái is a településen járőröztek.

  A délelőtt folyamán megtartottuk ünnepi megemlékezéseinket, a Művelődési Ház dolgozói már reggel 7 órától ügyeletet tartottak, majd minden megemlékezőt vendégül láttak az ünnepség végén: szendvics, pogácsa, tea és forralt bor volt a kínálatban.

  Figyelemre méltó volt az emberek összefogása, mind az oda-, mind a hazaútra egymást szállították az emberek, senkinek nem kellett a metszően hideg szélben buszra várnia, vagy éppen kilométereket gyalogolnia hazáig. Az utak tisztítását a Tárnoki Köz-Ért Kft. megrendelése alapján a megbízott szolgáltató folyamatosan végezte, a két, folyamatosan hóátfúvásos útszakaszon kívül a belterületi közlekedés biztosított volt.

  ##IMG16941##A legnagyobb munkát pedig a Tárnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai végezték, akik a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kötelékében végeztek mentési munkálatokat a járhatatlanná vált 70-es úton.

  Tárnok Nagyközség Önkormányzata nevében köszönöm valamennyi tárnoki lakosnak, a civil szervezeteknek és dolgozóinknak áldozatos munkájukat és összefogásukat ebben a nehéz helyzetben!

  Szolnoki Gábor

  polgármester