A vasúti aluljáró műszaki átadása

    66

    A készre jelentést követően 28 nap alatt kell lebonyolítani a műszaki átadást, amely hétfőn reggel egy bejárással kezdődött, amelyen az érintett szakhatóságok, illetve az építők, az építtetők és a majdani üzemeltetők vettek részt.

    Az eljárás során minden szakhatóság megvizsgálja, hogy a “műtárgy” megfelel-e azoknak az előírásoknak, amelyek alapul szolgálnak az építésnek, illetve az üzemeltetésnek. Az utóbbival kapcsolatosan a MÁV és Tárnok Önkormányzata hónapok óta folytat egyeztetéseket, mivel az aluljáró vegyes használatú lesz, vagyis egyrészt a vasút által elválasztott településrészek gyalogos összeköttetését oldja meg, másrészt ezen keresztül lesznek megközelíthetők a vasúti peronok.

    Szolnoki Gábor polgármester: ‘Az egyeztetések szerencsére véget értek és úgy tűnik, normális megállapodás születik az aluljáró, illetve az állomás előtti P+R parkoló üzemeltetéséről. Korábban a MÁV javaslata arról szólt, hogy a költségek nagyobb részét az önkormányzat állja, ám az aluljáró esetében a karbantartókat nem mi választhattuk volna ki. Ezt a megoldást nem fogadtuk el, mert ez felelőtlen gazdálkodás lett volna, így végül abban állapodtunk meg, hogy az aluljárót a MÁV üzemelteti, a parkolót pedig mi.’

    tarnokhir.hu