Illegális húsüzemet zártak be

    54

    A Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei március 20-án hatósági ellenőrzést tartottak egy érdi hús-hentesáru üzletben, ahol megállapították, hogy az alapvető higiéniai előírásokat sem tartották be a működtetők. Például nem állt rendelkezésre kézmosó, eszközfertőtlenítő berendezés, de a hűtőkamrákat sem működtették, és a nyomonkövetés sem volt biztosított. Mindezek mellett az üzletben érzékszervileg is kifogásolható, romlott alapanyagokat, valamint lejárt minőség megőrzési idejű termékeket találtak.

    A húsbolt a súlyos hiányosságok mellett úgy működött, mint egy húsüzem, amelyre nem volt engedélye. A beszállítók az általuk biztosított „alapanyagból” megrendelték, hogy milyen húsárut kérnek vissza, ami lehetett többek között kolbász, hurka, disznósajt vagy különféle szalonnák és zsír. Az így gyártott termékek egy része jelöletlen volt, egy része pedig dokumentumokkal nem alátámasztott adatokat tartalmazó jelöléssel volt ellátva.

    A hiányosságok miatt a hús-hentesáru üzlet tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság szakemberei, lefoglalták az egységben található húst és húskészítményeket, melyek összsúlya 4217 kg volt.

    forrás: Pest Megyei Kormányhivatal