Szünet előtt

  134

  A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Sportiskola és Pedagógiai Szakszolgálat felsős épületében szerdán délelőtt tanárok és diákok együtt nézték meg, ahogy társaik felelevenítik a névadó életét. A Rákóczi-héten ugyanis hagyomány az efféle „ismeretterjesztő” színpadi produkció. A programsorozat is azért ekkor van, mert a fejedelem márciusban született és áprilisban hunyt el.

  ##IMG17002##Mialatt a gyerekek tanáraik, a tankerület vezetője és Szolnoki Gábor polgármester társaságában az aulában nézték a műsort, a FÉSZ Kft. munkatársai folyamatosan dolgoztak – épp a kicserélt ablakok körül készítették a párkányt, javították a falat, illetve pakolták le a kocsiról az újabb ablakszállítmányt. Ezeket még csütörtök-pénteken a helyükre teszik, aztán a csinosítás már Húsvét utánra marad, mint ahogy a külső munkálatok is.

  ##IMG17003##Az alsós épületben a történelem helyett inkább a hagyományokra figyeltek: a konyhában már ott sorakoztak a csokinyulak, arra várva, hogy minden kisiskolás hazavigye őket.

  ##IMG17004##Az elsősök pedig csodás húsvéti bárányokat készítettek kifújt tojásból, vattapamacsokból, sőt valamennyi bárányka nyakába egy-egy színes virág is került.

  tarnokhir.hu