Magyarország nem hagyja magát!

  58

  Március 21-e óta hivatalosan is gyűjtik az aláírásokat a rezsicsökkentés megtartása érdekében, de a hideg időjárás és a húsvéti ünnepek miatt az utcai akciók csak ezen a hétvégén kezdődtek meg Tárnokon.

  Az időjárás ma sem volt kegyes az emberekhez, április 5-én nem volt az elmúlt évtizedekben ilyen hideg.

  ‘Az emberek kedvén, szándékán azonban ez a hideg kevésbé volt érzékelhető’ – nyilatkozta szerkesztőségünknek az aláírásgyűjtés egyik szervezője, Szolnoki Gábor, és hozzá fűzte ‘A rezsicsökkentés szándékával minden ember egytért,elsöprő többségük ezt személyes aláírásával is támogatja.’

  Szerkesztőségünk arra is kíváncsi volt, mi áll a rezsicsökkentési akció esetében az aláírást nem vállaló emberek szándéka mögött?

  ‘Mai tapasztalatunk szerint azok nem jegyzik ezt aláírásukkal, akik a Fidesz politikájától illetve általánosságban a politikától igyekeznek távoltartani magukat. Legalább is ami a személyes nyilatkozat szintjén a politikai hovatartozásra utalna. De azt csak megerősíthetem, a rezsicsökkentéssel az emberek egyetértenek.

  Ezt a tartózkodást is tiszteletben tartva viszont az a véleményem, hogy egy ilyen kezdeményezést támogatni kell, ha aláírásunkkal is erősíthetjük a kormányzat rezsicsökkentési szándékát, ha azt akarjuk, hogy ez ne csak a napi politika része legyen, hanem része legyen a mindennapi életünknek, a jövőnknek, akkor e mellé kell állnunk mindannyiunk érdekében – jelentette ki polgármesterünk.

  ##IMG17046##A polgármesterrel együtt dr Aradszki András, a Fidesz-KDNP választókerületi országgyűlési képviselője, dr Zsirmond Réka, a Tárnoki Fidesz alapszervezet elnöke és Zombori Ferenc képviselő gyűjtötték az aláírásokat.

  Mint ismeretes 2002 és 2010 között a gáz ára háromszorosára nőt, az áram ára pedig megduplázódott. Ez többé nem fordulhat elő! Az energetikai multi cégek éveken át tíz milliárdokat kerestek a Magyar lakosságon. A kormány az emberek érdekében véget vetett ennek, és tíz százalékkal csökkentette a családok rezsiköltségeit, de az energetikai cégek megtámadták ezt a bíróságon, és a jövőben is így akarnak tenni. Ne hagyjuk magunkat! Mi azt kérjük az emberektől, hogy álljunk össze és támogassuk a rezsicsökkentést, mert ez a közös érdekünk Tárnokon is, és az országban sok helyen.

  A bankárkormánynak a Gyurcsány és Bajnai korszaknak vége van. Magyarország kormánya nem a külföldi érdekek, hanem az emberek mellett áll. Úgy hisszük, hogy itt az ideje annak, hogy Magyarországon is végre valamit érezzenek az emberek abból, ami az elmúlt évtizedekben a rendszerváltást jelentette. Európában a keresetekhez képest, a rezsiköltségek Magyarországon a legmagasabbak, Úgy gondoltuk, hogy ezen változtatni kell. Ezért kezdtük el a rezsicsökkentést, ezért harcolunk minden olyan szervezet ellen, amelyik a multinacionális szervezeteket támogatja. Mi az emberek oldalán állunk!

  forrás: www.otthontarnokon.hu