Érd Körbe kerékpáros felvonulás

  107

  Az Érd Körbe Egyesület és a Magyar Kerékpárosklub Érdi Területi Szervezete – sok partnerrel, támogatóval a háta mögött – április 21-én, vasárnap “menetrendszerűen” megszervezi Érd és környékének egyik legnagyobb szabadidős eseményét, az Érd Körbe városkerülő kerékpáros túrát.

  A 2002 óta évente kétszer megtartott, így már hagyományosnak számító túrát tavasszal ez alkalommal is a Föld napjához – emellett idén az április 20-i utolsó budapesti Critical Mass felvonuláshoz is – igazítják. A szervezők célja ezúttal is a környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése a város lakói körében, ezzel párhuzamosan pedig felhívva a döntéshozók figyelmét a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés – és idén hangsúlyosan a több éve húzódó iskolai kerékpártárolási program megvalósításának – fontosságára is.

  A túra ezúttal is gondol kicsikre és nagyokra is! Az egészen apróknak bringás pályává alakul az érdi Főtér, a nagyobbak pedig szabadon választhatnak az innen induló hagyományos túrák közül: 10, 15 és a teljes várost megkerülő 30 km-es körök Érd útjain, valamint az országúti bringásoknak a környékbeli településeket is útba ejtő kb. 80 km-es teljesítménytúra a választék. A 15 km-es kör remélhetőleg érintheti majd a Vörösmarty Mihály Gimnáziumnál az addigra elkészülő kerékpártárolót is.

  Időpont: 2013. április 21., vasárnap

  Gyülekező: Érd Főterén 8 órától

  Rajt: 10 órakor (a körök együtt indulnak)

  A 30 km-es és a 80 km-es kör várható visszaérkezési ideje kb. délután 15 óra (a rövidebb körök korábban).

  Nevezési díj egyik távon sincs.

  További információ: www.erdkorbe.hu és erdkorbe@gmail.com

  forrás: Érd Körbe Egyesület