Befejeződött az aluljáró műszaki átadása

  23

  Lezárult a vasúti aluljáró egyhónapos műszaki átadási folyamata, és bár vannak még olyan berendezések, amelyek csak később ‘állnak munkába’, mégis minden akadály elhárult és a tárnokiak hivatalosan is birtokba vehetik a ‘műtárgyat’.

  A MÁV és Tárnok Önkormányzata között létrejött üzemeltetési megállapodás szerint az aluljáróz a vasúttársaság üzemelteti, míg az állomásnál létesített P+R parkolókat az önkormányzat.

  Szolnoki Gábor polgármester: ‘Azzal, hogy az aluljárót végre sikerült hivatalosan is átadni a forgalomnak, nagy baleseti gócpont szűnt meg településünkön. Remélem, hogy az Állomás utca, Köztársaság utca környékének lakói mind használni is fogják, hisz a folyamatosan növekvő vasúti forgalom, illetve a rekonstrukció végeztével az akár 160 km/h sebességgel áthaladó vonatok komoly életveszélyt jelentenek. Hivatalosan még várni akartak a hatóságok az átadással, hiszen a állomás teljességében még nem készült el, de belátták, hogy a jelenlegi gyalogos közlekedési helyzet tarthatatlan. Egy halálos baleset is történt az állomáson, ha pedig emberéletről van szó, akkor ott ez az egy eset is sok. Most viselni kell még az építkezés, a vasútvonal korszerűsítés kényelmetlenségét, de a gyalogosok már biztosnágosan közelíthetik meg a vágányokat.’

  A bejáráson Orbán Tímea állomásfőnök ismertette, hogyan változik az állomás rendje: ‘Hétfő reggel 8.00 órától pénteken 14.00 óráig a Tárnokon megálló személyvonatok csak az 1. és 2. vágányra érkeznek majd, a 3. és 4. vágányt lezárjuk. A peron már csak az aluljárón keresztül lesz megközelíthető, a felszíni átjárást megszüntetjük, ott a két peronrész összeépítése zajlik majd. Minderről már péntektől minden vonat érkezésekor és indulásakor hangosbeszélőn tájékoztatjuk az utasokat, illetve tájékoztató táblákat helyezünk el.”

  A jegyet váltó utasoknak tehát érdemes pár perccel korábban érkezni, mert az aluljáróhoz kicsit kerülni kell. A gyalogosoknak pedig arra kell vigyázniuk, hogy a kerékpárosok mellett – szabálytalanul ugyan -, de a robogósok is itt járnak keresztül.

  tarnokhir.hu