Hazai színpadfedés

  149

  Rendezvényszervezésben jártasak tudják, hogy egy-egy nagyobb fesztivál költségeinek nagy részét a színpadbérlés, illetve a sztárfellépők gázsija jelenti. Tárnokon a jövőben már csak az utóbbira kell nagyobb összeget szánni, ugyanis az önkormányzat tavaly megvásárolt egy elemekből összeállítható színpadot, idén pedig gyártatott hozzá egy színpadfedést is. Utóbbi a május elsejei Európa-Nap és Majális rendezvényén „mutatkozott be”.

  A színpadfedést, amely tulajdonképpen egy olyan kiképzésű fémszerkezet, amelyre tetőponyvát, háttérfüggönyt és világítást lehet szerelni, egy hazai kisvállalkozás készítette. A szerkezet teherbírása közel 4 tonna és még közepesen erős szélben sem kell attól tartani, hogy összedől. A felállítását a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft. munkatársai végezték és végzik a jövőben is – külön oktatás keretében tanulták meg a gyártótól, hogyan is kell biztonságosan összeszerelni az elemeket.

  Cseresnyés Attila, ügyvezető, Tárnoki Köz-Ért Kft: „Az Egészségház előtt a néhány éve már színpadnak kialakított részt kellett egy kicsit átalakítanunk, hogy a fedést a lehető legbiztonságosabban tudjuk felállítani és rögzíteni. Ez a színpad elemek kihelyezésével együtt közel 4 órába tellett, a rendezvény utáni lebontása pedig további 3 órát vett igénybe. Első alkalommal talán kicsit túl is biztosítottuk magunkat és állandóan a viharjelzést néztük az interneten, nehogy valami baj történjen, de azt gondolom, a szereplők és a közönség biztonsága érdekében ez így van jól, hiszen ez az első szempont. Szerencsére jó idő volt, és az új szerkezet jól vizsgázott.”

  A színpaddal és a színpadfedéssel ezentúl nagy önkormányzati rendezvényeken biztosan találkozhatunk, de mindkettő bérelhető is.

  Tarnokhir.hu