Menetrendi egyeztetés

  485

  Több éves gyakorlat, hogy a közösségi közlekedéssel kapcsolatosan a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Személyközlekedési Igazgatóság tart egy tájékoztatót, ahol ismertetik a következő év MÁV, Volán, és budapesti helyi közlekedési menetrend tervezeteit is.

  Az egyeztetésen egyebek mellett elhangzott, hogy várhatóan szeptember 30-ig befejeződik a Budapest–Székesfehérvár (30a) vasútvonal rekonstrukciója, utána pedig a MÁV bővíti szolgáltatásait: wifi lesz a Tárnokra is közlekedő elővárosi vonatokon és az IC-ken, 2015-ig újabb motorvonatokat vásárol a MÁV, illetve nagyszabású járműrekonstrukciós programot is indítanak.

  A nyári menetrenddel kapcsolatosan a vasúttársaság képviselői elmondták, az idén a tárnokiak abból gyakorlatilag szinte csak vágányzári menetrendet tapasztalhatnak majd ám várhatóan az augusztus 26-án életbe lépő menetrend már „rendes” lesz és Tárnokról a Déli pályaudvarig 19-20 perc lesz a menetidő. Ekkor egész nap óránként egy vonatpár mindig lesz, munkanapokon pedig három is, egy például ritkított megállással a Déli pályaudvarig és lesznek vonatok, amelyek a Kőbánya-Kispest állomás felé közlekednek, megkönnyítve a Dél-Pesten dolgozóknak a munkába járást.

  A Volán képviselője elmondta, hogy tesznek erőfeszítéseket a vágányzári menetrend követésére, ám ez szinte lehetetlen.

  Tárnok képviseletében Szolnoki Gábor polgármester is megerősítette ez utóbbi kijelentést: „A lakossági panaszok jó része ezzel kapcsolatos: az emberek egy-két perces késés esetén nem érik el a vonatot vagy a buszt. Ezzel kapcsolatosan ígéretet kaptam, hogy amint normális menetrend lép életbe, a csatlakozó buszjáratok valóban csatlakozni fognak. A Tárnokhír Online olvasói által küldött panaszokat kinyomtatva átadtam a szolgáltatóknak külön kiemelve az iskolás gyerekek Érdre járatásának problémáit. Remélem, a Volán érdemben foglalkozik a kéréssel!”

  Tárnokkal kapcsolatosan az önkormányzatok felvetették azt a lehetőséget, hogy Sóskútról és Pusztazámorról Biatorbágy helyett inkább Tárnokra kellene hozni a vonattal utazni akarókat: rövidebb az út , várhatóan az elővárosi vonatközlekedés innen nagyon gyors lesz, ráadásul így még több busz közlekedhetne Tárnokon.

  tarnokhir.hu