Állampolgári eskü

    102

    Valamennyi újdonsült hazánkfia évek óta – van, aki már húsz éve – Magyarországon él és dolgozik. Jani Kinga például olyannyira elfoglalt, hogy az ünnepélyes eskütételt követően sebtiben intézték a még szükséges hivatalos papírmunkát, és már rohant is dolgozni. Sőt, az eskütételt követően azonnal a kezébe nyomták a telefont, mert valaki sürgős ügyben kereste.

    A többiek, a Szabó család, Mária, Róbert és Patrik Máté, valamint Vajna Levente azért ráérősebbek voltak, de csak azért, mert ők épp munkából jöttek az ünnepi eseményre, illetve Patrikot szülei erre a napra kikérték az iskolából. O az érdi Batthyány Általános Iskola és Sportiskola diákja, s mivel kiskorú, hivatalosan az édesanyja tette le helyette az állampolgári esküt.

    „Tárnok Nagyközség is megküzd azért, hogy szépüljön, épüljön – emelte ki köszöntőjében Szolnoki Gábor polgármester. Mindannyiunkra vár a feladat, hogy jó munkával, hittel és reménnyel nézzünk a jövő felé. Önöknek megfontoltan kell élniük erejükkel, és meg kell tanulniuk jól gazdálkodni a reménység és a türelem tartalékaival.”

    tarnokhir.hu