Megnyitotta érdi járási állampapír forgalmazási pontját a Magyar Államkincstár

  143

  Az Érdi Járási Hivatal Okmányirodájában mostantól első ütemben értékpapír- számlanyitási és kezelési szolgáltatással – úgy, mint értékpapírszámla, a gyerekek jövője érdekében nyitható Start-számla, illetve Tartós Befektetési Számla nyitása, WebKincstár, illetve TeleKincstár kiegészítő szerződések kötése a kényelem érdekében – áll ügyfelei rendelkezésére a Magyar Államkincstár.

  Az új szolgáltatás kapcsán rendezett sajtótájékoztatón Balatoni Ildikó, a Magyar Államkincstár Pénzforgalmi Hálózatirányítási főosztályvezetője elmondta, a második ütemben – május végétől – bankkártyás fizetéssel is lehetővé válik majd a forintban és euróban kibocsátott állampapírok vásárlása, s azt is kiemelte, hogy a kiegészítő, WebKincstár és TeleKincstár szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül, akár otthonról is lehet intézni. A főosztályvezető asszony hozzátette, az értékpapírszámlát érintő jóváírási tranzakciókról díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek.

  Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott az esemény kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a Magyar Államkincstár kezdeményezése visszaállítja a bizalmat állam és állampolgár között, s ez mindkét fél számára egyaránt előnyös. Az eddigi eredmények pedig várakozáson felüliek – emelte ki a kormánymegbízott – hiszen körülbelül négyszer annyi forint megtakarítása van állampapírban a lakosságnak, mint amennyi korábban volt.

  Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője a kormányzat egyik legfőbb törekvéseként a gazdaság stabilitását és erősítését fogalmazta meg, s hozzátette, az állam célja, hogy saját állampolgárait hozza előnyös helyzetbe. A mostani újítás pedig ehhez nyújt segítséget.

  Az állampapír forgalmazási kirendeltségek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről, illetve a rendezvényeken való megjelenésről a Magyar Államkincstár honlapja folyamatosan nyújt bővebb felvilágosítást (www.allamkincstar.gov.hu).

  (Pest Megyei Kormányhivatal)