Kóborló kutyák

  109

  Tüzelő szuka szívesen szökik ki, hogy találkozzon hódolóival. Azonban ezt a gazdának meg kell akadályoznia, hisz a kóborló ebek veszélyt jelenthetnek a járókelőkre.

  Nem feltétlenül azért, mert az állat maga veszélyes, harapós, hanem például azért, mert megijed valamitől és ezért támad. Egy nagyobb termetű állat pedig komoly sérülést tud okozni az embernek, ne adj’ Isten gyereknek. Nem véletlen tehát, hogy törvények és települési rendeletek – így Tárnokon a tiltják a gazdáknak a kutyák szabadon eresztését.

  Tárnokon a kóbor állatokkal a Tárnokőrök, a közterület-felügyelők és a Benta-kör foglalkozik – utóbbi helyezi el menhelyen a kóbor állatokat.

  Amennyiben Tárnok utcáin gazda nélküli kutyával találkozunk, hívjuk bátran a közterület-felügyeletet. A szakemberek az állatot megfogják, a beültetett chip alapján beazonosítják, és hazaviszik. Először csak figyelmeztetik a gazdát, hogy vigyázzon jobban a kutyára, azonban a második, harmadik sokadik alkalommal már büntetik a hanyag gazdát.

  A büntetés mértéke pedig akár 50 ezer forint is lehet, amelyet a notórius „kapunyitvahagyókra”, „kerítésmegnemjavítókra” ki is szab a közterület-feügyelet.

  Az azonosíthatatlan kutyákat a az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a Benta-kör menhelyre szállítja.

  tarnokhir.hu