Kutatás az eltűnt kisfiú után

  252

  Reggel nyolckor a felsős iskolában gyülekeztek a kutatásban résztvevők, ahol az Érdi Rendőrkapitányság vezetője, illetve a kutatást irányító parancsnok tartott eligazítást. Tárnokot nyolc kutatási területre osztották, így nyolc csapatot alakítottak ki. A csapatokat hivatásos rendőrök vezetik és rajtuk kívül minden csoportban vannak polgárőrök vagy önkéntes tűzoltók, illetve civil önkéntesek, akik többnyire olyan személyek, akik ismerték az eltűnt fiút, a barátai, tanárai. A kutatásban a tárnoki polgárőrök, illetve a TÖTE mellett érkeztek polgárőrök Pusztazámorról, Érdről, Százhalombattáról, Budaörsről, Lágymányosról és Zuglóból is. Valamennyiüket regisztrálták mert ilyenkor a keresőket egyenként számon tartják nehogy újabb ember tűnjön el.

  Az eligazításon elhangzott, hogy a bokrok alá, fákra és minden olyan helyre be kell nézniük a csatárláncban dolgozó keresőknek, ahová egy 150 centi magas gyerek befér. A csapatok az eligazítást követően indultak a területre – a tárnoki rendőrök és polgárőrök, a legnagyobb helyismeret okán az Öreg-hegyet fésülik át. Az ő munkájukat keresőkutya is segíti.

  A keresőcsapatok számára vizet, csokoládét és szendvicseket a tárnoki önkormányzat, a Tárnoki Köz-Ért Településüzemeltetési Kft., illetve civil szervezetek vásároltak. Az ellátmányt a településüzemeltetési kft. munkatársai szállítják ki a csapatoknak, a szendvicseket az iskolában szülők és pedagógusok készítik.

  Amint arról már hírt adtunk, a 13 éves Vidák Kálmán pénteken tűnt el az iskolából. A rendőrök pénteken 16 óra óta nagy erőkkel keresik. A barátokkal, ismerősökkel folytatott beszélgetések alapján a szakemberek azt valószínűsítik, hogy nem hagyta el Tárnok területét, ezért fésülik át a települést.

  Szolnoki Gábor polgármester: „Köszönöm valamennyi önkéntesnek, szervezeteknek, civileknek, tanároknak az erőfeszítést! Amennyiben a keresők információkat kérnek, vagy bárkihez bekopotatnak, kérem, segítse a munkájukat! Ebben a melegben egy kisfiú élete a tét, hisz ha az elmúlt két napban nem jutott élelemhez és vízhez, nagyon legyöngült állapotban lehet, bár természetesen abban bízunk mindannyian, hogy jól van.”

  A rendőrség tájékoztatása szerint a keresésben jelenleg elegendő ember vesz részt. Amennyiben estig nem járnak eredménnyel, akkor lehet esetleg szükség újabb önkéntesekre. Erről itt a tarnokhir.hu oldalon időben tájékoztatást adunk.

  tarnokhir.hu