Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő június 6-i sajtótájékoztatójáról

  229

  Árvízhelyzet, maffiabaloldal, országgyűlési határozatok

  1, A honatya beszámolt az árvízi helyzetről: június 4. óta veszélyhelyzet van az érintett területeken. A minimális cél: minden erővel megvédeni az emberek életét és vagyonát. Az ár nagysága meghaladja a 2002-es szintet, és várhatóan hosszabb lefutású (2-3 hetes) védekezést igényel. A társadalom spontán összefogott, együttműködik a felkészült katasztrófavédelemmel, honvédséggel és rendőrséggel.

  Az Érdi Járás a szerencsésebbek közé tartozik. Az érdi gát 10 m-ig tudja védeni a települést, a várható vízszint pedig nem sokkal fogja meghaladni a 9 m-t. Súlyosabb a helyzet Százhalombattán az Óvárosban, ahol nagyon hiányzik az évtizedek óta tervezett nyúlgát. Battának el kellene gondolkodnia egy mobilgát telepítéséről, Szentendréhez hasonlóan. A városnak lenne erre pénze. A csónakház védelme is folyamatban van. Az erőmű környékén nagyobb kockázatot nem tapasztaltak.

  Érden a belvízi helyzet kérdésesebb, mert szinte mindennap jelentősebb csapadék hullik Érden. Az élet- és vagyonvédelem ebben az esetben is elsődleges.

  Ilyenkor jó érzés magyarnak lenni, mert amíg ilyen helyzetekben össze tudunk fogni, addig van jövője Magyarországnak.

  2, A jövőt illetően: nagy esélye van annak, hogy a Magyarország ellen Brüsszelben 2004 óta folyó túlzottdeficit-eljárás megszűnjék. A magyar gazdaság helyzete stabil, 3% alatt van a költségvetési hiány és csökken az államadósság, valamint az infláció. Ezt az eredményt a polgárok munkája és együttműködése nélkül nem tudta volna a kormány elérni. A reálkeresetek 2013-ban közel 5%-kal nőttek. A gazdasági növekedés még várat magára (2-3%-ot már érzékelhető lesz a lakosság számára). De ha Európa többi államát nézzük, jól állunk, mert ők masszív recesszióban vannak. „Reményeim szerint 2013 végére 1-1,5%-os növekedés lesz. A Bajnai idejében az IMF-től felvett hitelt 2011-től kell visszafizetnünk, ebből idén a legnagyobb részletet. Olyan jól áll azonban az ország, hogy előtörlesztésben is tudunk gondolkodni” – jelentette ki az országgyűlési képviselő.

  3, A jelen körülmények között szolidan, de meg kell említenem egy másik fontos hírt is az MSZP-2002-2010 közötti tevékenységével kapcsolatban – folytatta dr. Aradszki András. Napvilágra került ugyanis Portik Tamás és Laborc Sándor ügye. Ez arról szól, hogy jobboldali politikusok alvilág által való lejáratását tervezték meg a titkosszolgálatok közreműködésével. Az őszödi beszéd kiszivárogtatásának is újabb körülményei kerültek napvilágra. Mindez azt bizonyítja, hogy a baloldalt a tisztességtelenség és a hatalomvágy jellemzi. „Nem lenne nehezen állítható, hogy a maffiamódszerek alkalmazása elfogadható napi gyakorlat volt számukra. A baloldal mindig azt bizonyította, hogy képtelen elfogadni és gyakorolni a demokráciát, nekik csak egy jelmez ez. Igen nagy veszély lenne a hatalom közelébe kerülésük, addig mindenképpen, amíg nem kérnek bocsánatot a társadalomtól, nem újulnak meg erkölcsileg és személyeikben is (Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai, Tóbiás). Mesterházy, Bajnai és Tóbiás az öszödi beszédet végighallgatták, nem emelték fel a szavukat, később szavazataikkal Gyurcsányt hatalomban tartották. Erről a demokratikus és erkölcsi deficitről beszéltem az imént.

  1919-ben is a börtönből jött ki a baloldal, vagyis már akkor is együttműködött a politikai és gazdasági maffiával. Azóta semmi sem változott. A Portik ügy és az őszödi beszéd körüli mismásolás engem mint kereszténydemokrata politikust mélységesen felháborított” – közölte Aradszki András.

  4, Az Országgyűlés megszavazta az árfolyamgát igénybevételének meghosszabbítását.

  KDNP-s javaslatra a 3 vagy több gyermeket nevelő családok (nagycsaládosok) akkor is jogosultak az árfolyamgát igénybevételére, ha devizakölcsönük a felvételkor meghaladta a 20 millió forintot. Ebből is látszik, hogy a Fidesz-KDNP szövetség a családok mellett áll.

  A nemzeti dohányboltokról szóló törvény esetében kiterjesztették a termékkört. A kereskedők kérésére 10%-ban állapították meg az árrést a nagy- és kiskereskedelmi árak között. Kiegyenlítetté válik a dohánytermékek közötti verseny. (A magyar dohánytermékeket a multinacionális cégek sokszor be sem engedték az üzletekbe.) A törvény megszünteti az eddigi torz piacot.

  A nemzeti felsőoktatással kapcsolatban dr. Aradszki András elmondta: A hallgatók anyagi támogatását feltételhez kötheti a jogszabályalkotó. Ez a tanulmány befejezésének és a magyar gazdasági érdekeknek a szolgálata. Ez nem lehet hosszabb az oktatás időtartamánál. (Mentesülhet alóla a háromgyerekes szülő, vagy a beteg, vagy a tanulmányait megszakító diák.) Ez ösztönzi a gyermekvállalást a fiatalabbak számára is.

  A teherautók számára bevezetett arányos útdíj – hasonlóan a környező országokhoz – mentesíti a költségvetést az úthálózat aránytalanul magas javítási és fenntartási költségei alól. A jobb minőségű járművek kevesebbet fizetnek. (A betakarítás idejére a mezőgazdasági termelők, valamint az állattartók számára ingyenes az úthasználat.)

  Egységes önkormányzati segélyt hoztak létre, ami magába foglalja az eddigi segélyeket. 2014-től tehát nem terheli az önkormányzatot a segélyek különféle elbírálása – zárta sajtótájékoztatóját az országgyűlési képviselő.

  Összeállította: Eőry Zsolt képviselői titkár