Az Egészségház környékének rendje

  212

  A nyomtatott Tárnokhír legutóbbi számában két írás is foglalkozott az Egészségház környékén randalírozókkal, rongálókkal. Ahogy azt Hopka János, a tárnoki rendőrőrs parancsnokától megtudtuk, a járőrnek a késő esti időszakban legalább kétszer, nem ugyanabban az időpontban kell ellenőriznie ezt a területet, ekkor zavartak már el ottlévő fiatalokat. Ugyanígy a polgárőrök is többször járnak a környéken, ám szerintük a folyamatos jelenlét lehetne a megoldás.

  Szolnoki Gábor polgármester: ‘A problémát természetesen önkormányzatunk sem söpri a szőnyeg alá. Döntöttünk arról, hogy első körben megerősítjük az épület kerítését, körbezárjuk az udvart, így nem lesz a belső terület megközelíthető, vagy ha mégis, nem mondhatják azt, hogy nyitott a terület. Az új kerítés, illetve kapu tervezése megkezdődött, a kivitelezésre rövidesen sor kerül.

  Emellett hosszú távra a térfigyelő kamera kihelyezését tartották a szakemberek a legjobb megoldásnak. Ennek kiépítésére is megvan a forrás, a Képviselő testület május 23-i ülésén erről is döntöttünk. További javaslatként hangzott el az élő erős biztosítás is, ez is járható út lehet a biztonság növelésére.’

  Ahogy azt a polgármester hangsúlyozta, az elzavarás, a büntetés mellett az energiák jó útra térítésében is gondolkodnak. A sportbizottság koordinálásával megindult az ifjúság park tervezése, ahol egy két hektáros területen hosszú távon szeretne az önkormányzat a fiatalok számára sportolási, szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket teremteni.

  tarnokhir.hu