Szemétszállítás – Megszűntek a kedvezmények

    60

    2013. március 31-ig élt az a kedvezmény, amit az FKF ZRT. saját hatáskörében engedélyezett azoknak a tárnoki lakosoknak, akik igazolták, hogy egyedülállók. Ez a helyben alkalmazott (más településekhez képest kedvezményes) díj még további csökkentését jelentette, azonban a közszolgáltatást április elseje óta ellátó AHK Kft. ilyen megállapodásokat nem kötött az érintett lakókkal. Így most minden belterületi háztartás a 2850 forint negyedéves szemétszállítási díjat kell, hogy megfizesse. Ahogy azt a Polgármesteri Hivatalban a Tárnokhír kérdésére elmondták, az ilyen típusú egyedi kedvezményekkel kapcsolatban az érintetteknek kell felvennie a kapcsolatot az AHK Kft-vel, tekintettel arra, hogy a szemétszállítási díj megállapítása nem önkormányzati hatáskör.

    A szemétszállítással kapcsolatosan megtudtuk azt is, hogy a készülő közbeszerzési eljárás feltételei közé beépítik, az a szolgáltató, aki jogosult lesz Tárnokon a szemétszállításra, tegye lehetővé, hogy aki akar, 60 literes kukát is választhasson.

    Jelenleg – a korábbi évek FKF-es gyakorlatának megfelelően – egységesen 110 literes kuka alapján számláztak illetve számláznak, korábban ebből adott kedvezményt a szolgáltató, vagyis az FKF ZRT, amely kedvezményt azonban az AHK Kft. már nem adja meg. A kisebb kuka választása lehet a megoldás, amennyiben a január elseje után a közszolgáltatást ellátó cég más kedvezményt az egyedülállók számára nem biztosít.

    tarnokhir.hu