Rendkívüli testületi ülés – kukásautót veszünk

  240

  Érd, Diósd, Sóskút, Százhalombatta és Tárnok még 2012-ben létrehozott egy önkormányzati társulást azzal a céllal, hogy egy tavaly meghirdetett hulladékgazdálkodási pályázaton elinduljon az öt település. Azon a pályázaton ugyan nem nyertek, ám a társulást a települések fenntartották azért, hogy más hasonló pályázatokon indulhassanak.

  A nyár folyamán erre lehetőség is nyílt, így egy olyan projekttel indult a társulás, amelyben például Sóskúton a zöldhulladék-gazdálkodást oldanák meg, Érden a hulladékszállítást és Tárnok hozzájutna egy saját tulajdonú korszerű kukásautóhoz, amelynek további sorsáról akkor dönthet a testület, ha azt a pályázaton megnyerte a település.

  A pályázat kiírója az elbírálás előtt hiánypótlásként néhány önkormányzati döntés meghozatalát írta elő a társulás résztvevőinek – ezeket a testület meg is hozta.

  A vita során előkerült egy sajtóhír, mely szerint Tárnokon hulladékfeldolgozással foglalkozó beruházás lesz a jövőben. Erről a beruházásról a képviselők a szeptemberi ülésen tárgyalnak majd.

  A pályázat kapcsán a sóskúti példára alapozva a képviselők házi komposztálás népszerűsítésére felvilágosító kampányba kezdenek a Tárnokhír hasábjain, amelynek mentora Gergely István, korábbi polgármester lesz.

  tarnokhir.hu