Vasútállomás – Elvárások, lehetőségek

  70

  A vasútállomást körbejárva számos megoldandó probléma került elő. A bejárást az aluljárónál kezdték. Itt a polgármester elmondta, hogy a múlt heti felhőszakadásban a Szív utcáról befolyt víz a lépcsőkig állt – a nyomai láthatók is a falon. A kivitelező még a helyszínről hívott egy tervezőt, hogy találja ki a megoldást, hogyan lehet a vizet esetleg elvezetni, illetve megoldani, hogy ne zúduljon be az aluljáróba. Ugyancsak vizes gond az aluljáró másik végénél a töltésről lezúduló sáros víz – itt lehet, hogy a lankásabb partoldal, illetve a növényekkel való beültetés lehet a megoldás – ezt kitalálni is a szakemberek dolga lesz. Nagy gond még a rongálás is – a firkák csak csúnyák, ám a megrongált liftek, felfeszített kapcsolószekrények komoly kárt jelentenek és veszélyforrások is.

  A P+R parkolóknál a műszaki iroda képviselője elmondta, hogy a parkolóba többen a Szív utcából járnak – ennek megakadályozására a kivitelező korlátot fog felszerelni, illetve elkészül a kisebbik parkoló vizesárok felöli oldalára egy biztonsági kerítés. „Nagy szívfájdalmunk, hogy a parkolók mellett a park jelenleg egy gaztenger – mondta Szolnoki Gábor polgármester –, holott azt már augusztus végére rendezett állapotba kellett volna hozni. Ezzel kapcsolatosan ígéretet kaptam a tereprendezésre, a füvesítésre. A kivitelezők kötelessége új helyre tenni a parkoló területén volt közkutat és a szakemberekkel kértem, illetve meg is állapodtam velük, hogy a tereprendezés során kialakítanak egy homokozót a kicsiknek és egy lábtengópályát a nagyobb gyerekeknek. Sőt a kivitelezők egy pályaavató bajnokságba be is neveznének.”

  Ezután a Géza utcát járták végig, ahol a nehéz járművek okozta út- és csatornakárok helyreállítását rögzítették, ugyanez a helyzet a Hazatérők útján is.

  A bejárás végén szóba került a vasútállomás épülete is. A kivitelezők elmondták, hogy a tavaly novemberi műszaki átadás óta várják, hogy a MÁV átvegye üzemeltetésre az épületet.

  tarnokhir.hu