Nem közhely – Akikre büszkék vagyunk 4.

  205

  Rákóczi-érem 2013 – Vass Zóra és Fazakas Katalin

  Hosszú idő telt el a legutolsó alkalom óta, amikor iskolánkban akadt olyan tanuló, aki folyamatosan kiemelkedő tanulmányi eredményeivel, példamutató magatartásával, szorgalmával és a közösségért tevékenyen végzett munkájával kiérdemelte a nevelőtestület elismerését.

  Ebben az évben azonban két végzős diákunk is megfelelt az iskola által alapított Rákóczi-érem feltételeinek, így mindkét tanulónk részesülhetett a legmagasabb iskolai dicséretben.

  Ok ketten: Fazakas Katalin és Vass Zóra.

  Mindketten 8 éven át voltak iskolánk diákjai, akik a tanulmányi eredményeik és a helyi, illetve körzeti, kistérségi versenyeken elért helyezéseik miatt kapták a jelölést. A 8 évből egyszer jeles, 7-szer kitűnő eredménnyel zárták mindketten a tanévet.

  Kata iskolai szintű versenyeken egyéniben 17-szer, csapatban 5-ször állhatott a képzeletbeli dobogó tetejére.

  Megnyerte a Pest megyei kistérségi vers- és prózamondó versenyt, a kistérségi Benedek Elek mesemondó versenyt, tagja volt az egészséges életmódért hirdetett kistérségi verseny háromszor győztes csapatának, illetve az angol nyelvi versenyen diadalmaskodó csapatnak. Eredményesen képviselte iskolánkat az érdi VMG történelem versenyén. Mindemellett aktív alkotója volt az elmúlt évek iskolai/községi műsorainak.

  Zorka egyéniben 9-szer első, 3-szor második, csapatban 2-szer első, 3-szor második helyen végzett a különböző tanulmányi versenyeken. Kiemelkedően sikeres eredményeket tudhat magáénak természettudományos területen: felsőben minden évfolyamon első vagy második helyezést ért el matematikából, 7-8. osztályban pedig természetismeretből, biológiából, kémiából, földrajzból. Érden a VMG által szervezett 8. évfolyamosok országos tanulmányi versenyén biológiából 3. helyen, a Bolyai matematika területi versenyen 4. helyen, a MOZAIK történelmi országos versenyen 7. helyezést szerzett. Csapatban csak arany- és ezüstérmei vannak.

  Kimagasló eredményeik mellett említésre méltó a mindkét lány viselkedésére jellemző tisztelettudó szerénység. Személyiségük pedig nemcsak tanáraik, hanem társaik elismerését is kivívta.

  Lenyűgöző eredményeikhez gratulálunk, legyenek a továbbiakban is olyan sikeresek, amilyenek itt voltak a tárnoki iskolában!

  Drobenák Katalin