Az idősek és a zene világnapja

  78

  Az önkormányzat és a társrendező Tárnoki Lokálpatrióta Egyesület nevében Szolnoki Gábor köszöntötte a megjelenteket a kettős ünnep alkalmából. Elmondta, mennyire fontosak Tárnok közössége számára az idősek és az, hogy minden lehetőt megtesznek az időskor gondjai, az elmagányosodás, a bezárkózás megelőzése érdekében. A polgármester kérte is a jelenlévőket, hogy maguk is segítsék társaikat, illetve jelezzék, ha valaki támogatásra szorul. A lelki gondokra gyógyír a muzsika, s Szolnoki Gábor Babits Mihály versét idézte annak illusztrálására, mennyi mindent tehetünk a magunk és szeretteink, ismerőseink lelki békéjéért.

  „Mindenik embernek a lelkében dal van,

  és a saját lelkét hallja minden dalban.

  És akinek szép a lelkében az ének,

  az hallja a mások énekét is szépnek.”

  A köszöntő után Szolnoki Boglárka, a II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola diákja egy Várnai Zseni verssel köszöntötte az időseket, Dezső Diána egy Vivaldi-darabot játszott hegedűn, majd pedig Szóka Júlia énekelt. Az Érden lakó művésznő nem ismeretlen a tárnokiak számára, már többször lépett fel településünkön. Most is számos ismerőst fedezett fel a nézők soraiban. Műsorában operett- és musicalrészleteket énekelt, köztük Vincze Zsigmond és Kulinyi Ernő Hamburgi menyasszony című művének részletét, a 20-as évek egyik legnépszerűbb hazafias dalát a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország című dalt, amely ma a Kárpátia Zenekar előadásában újra reneszánszát éli, s amely igen nagy tetszést aratott a jelenlévők között is.

  Legalább annyira, mint az est második felében hallható nótacsokor, amellyel kapcsolatosan Szóka Júlia kijelentette, szeretne összehozni egy közös nyilvános éneklést Lizicska Józsi bácsival, akinek a pincéjében egyszer olyan jót nótáztak együtt.

  A műsor végeztével sütemény és üdítő várta a vendégeket, akik egy jó beszélgetés után már esti sötétben mentek haza.

  tarnokhir.hu