Térfigyelő kamerák – műszaki átadás-átvétel és próbaüzem

  253

  Évek óta folyamatos igényként merült föl településünkön a térfigyelő kamerák telepítése. Ebben az évben ez is megvalósult. Épp a tegnapi, Pusztazámoron tartott Közbiztonsági Egyeztető Fórum egyik témája volt az, hogy milyen sokat jelentenek ezek a rendszerek a bűncselekmények számának visszaszorításában.

  Szolnoki Gábor polgármester: ‘2007-óta sok olyan intézkedéssel sikerült javítanunk a közbiztonságon, amire addig nem volt példa.

  A Közterület Felügyelet felállítása a Mezőőrség elindítása, a rendőrségi túlórák finanszírozása, a Polgárőrség szervezett támogatása is ezek közé tartozott, de az Otthon Tárnokon Választási Szövetség Egyesület (OTVSZ) e ciklusra szóló programjának legfontosabb közbiztonsági programpontja a továbblépés, a térfigyelő kamerarendszer kiépítése volt. Ezt sikerült most teljesíteni. Azt várjuk a rendszertől, hogy segít visszaszorítani a bűnelkövetést illetve segít a megtörtént esetekben a felderítésében. Erről pedig hamarosan adatokat is láthatunk, hiszen a rendőrségi beszámolókban az esetek tekintetében az éves összehasonlítás fontos szerepet kap. Más települési tapasztalatokat értékelve abban bízunk, hogy Tárnok esetében is az a tendencia lesz érvényes, ami a bűnelkövetések számának csökkenését mutatja. A kötelező tájékoztatás miatt a település bevezető pontjain kihelyezésre kerülnek azok a táblák, melyek mindenki részére megadják a tájékoztatást, hogy a településen térfigyelő rendszer működik.’

  A jelenleg 9 kamerából álló rendszerrel Tárnok bevezető útjait, illetve kiemelt figyelmet érdemlő közterületeit figyelhetik meg a Közterület Felügyelet munkatársai. A rendszer 3 kamerája jelenleg a csatornaépítő cégek telephelyeinek őrzését szolgálja, a munkák befejezése után kerülnek végső helyükre. A kiépítést végző cég tájékoztatása szerint a rendszer könnyen bővíthető.

  tarnokhir.hu