Aszfaltozás ordítozással

  135

  Szombaton délután két óra körül megnyitották a forgalom előtt az Ulicska utcát is, ám délelőtt csak a Tabán utca felé lehetett kerülni. A Halász utcaiak, a környező utcák lakói, sőt néhányan a temetőbe látogatók közül még ki is jöttek megnézni a munkálatokat.

  A lezárást, illetve a terelést mindenütt megtették úgy, ahogy az ezekben az esetekben kötelező és szokásos: fém tartók, piros-fehér csíkos deszkák, piros-fehér sávos táblák és kötelező haladási irányt jelző, vagy behajtani tilos táblák felhasználásával. Ezt az autósok zöme megértette – az autópálya felől érkezők a tábla értelmében bekanyarodtak a Tabán utcába. Azonban voltak, akikre úgy tűnik, semmilyen szabály nem vonatkozik.

  Vagy a szél, vagy az autósok felborították a lezárást és a deszkákon áthajtva elindultak befelé. Amikor aztán az Ulicska utca sarkán ismét akadályba ütköztek, volt olyan német rendszámú autó, amelynek magyar sofőrje az ott bámészkodó lakókkal kezdett el minősíthetetlen hangon üvöltözni, hogy ő ott miért nem tud továbbmenni. Tudta, hogy az út le van zárva, mert közölte hogy korábban áthajtott egy „életveszélyes lezáráson”, és szidott mindenkit, akit csak ért: 80 éves bácsit, kismamát…

  A felborított lezárást egy futó hölgy és két bicikliző fiatal felállította és 2 óra körül az útépítők megnyitották az Ulicska utcai kereszteződést is.

  tarnokhir.hu