Hat hétköznapi hőst választottak a Jó embert keresünk kampányban

  146

  Bácskai Márta a Gondolkodj egészségesen című, óvodásoknak szóló programmal keltette fel a zsűri figyelmét. A hét témakör mentén kidolgozott komplex program középpontjában az óvodások testi-lelki-szellemi egészségének fejlesztése áll.

  Dobos László nyugdíjas a Harmadik Kor Egyeteme elnökeként az idősek mindennapjait próbálja tartalmasabbá tenni konferenciákkal, pályázatírással, önkéntes akciókkal. Korábban gyógytornászként a paralízises gyerekeknek, gyógypedagógusként a fogyatékos embereknek, drogprevenciós ügyekben fiataloknak segített.

  Kontha Benőné Piroska a ráckevei kistérség 10 településén indította el az otthoni hospice szolgáltatást, amely mára 120 ezer ember ellátását végzi. Házát hospice-otthonnak ajánlotta fel, hogy a mélyszegénységben élő daganatos betegek emberhez méltó környezetben tölthessék utolsó napjaikat.

  Kovácsné Nagy Emese, a borsodi Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola vezetője és az iskola pedagógusközössége élen jár a hátrányos helyzetűek, különösen a roma tanulók oktatásában. A “hejőkeresztúri modell” olyan nevelési felzárkóztatási program, amelyet a tudásban heterogén tanulói csoportok számára dolgoztak ki.

  Lakatos Balogh Sándor a Magvető Misszió Hajdúhadháza létrehozásával, szerény életkörülményei ellenére kezdte el az önkéntes munkát. Csellengő cigány fiataloknak ad hitet, idős embereknek segít a ház körüli munkákban, gyógyszerek beszerzésében, szegény sorsú roma gyerekeket lát el ruha- és élelmiszeradománnyal.

  Szekeres Erzsébet sérült emberek munkalehetőséghez és lakáshoz juttatásával foglalkozik, mára az általa vezetett Kht. országszerte 16 helyen mintegy 570 szellemi és fizikai fogyatékkal élő embernek biztosít munkát.

  A Médiaunió Alapítvány felhívására összesen 508, ebből 380 érvényes jelölés és mintegy 38 ezer szavazat érkezett a www.joembertkeresunk.hu honlapon keresztül május vége óta. A zsűri a hat “jó ember” kiválasztásának kritériumait úgy határozta meg, hogy a jelöltek különböző ügyeket képviseljenek, tetteik pedig mutassanak túl a hivatásukon.

  forrás: MTI