30 éves a Tárnoki Karate Klub

  131

  A klub fennállásának 30. évfordulója újabb erőt és lelkesedést ad a versenyzőknek.

  2013-ban az első őszi verseny a VI. Atarashii Kupa volt: Nyílt Országos Bajnokság, Táplánszentkereszt, 2013. október 5.

  A Tárnoki Karate Klub, 3 fővel bővített létszámmal, 5.30-kor elindult Tárnokról ahhoz, hogy időben megérkezzen a távoli városba. A korai időpont, a hideg időjárás és a hosszú út ellenére, a karatékák nagy fegyelemmel és odafigyeléssel kiálltak az ellenfelek ellen, így az eredmények sem késtek el: két arany, 3 ezüst, két bronz és egy negyedik hely.

  Ezek a győzelmek elsősorban a nyári edzések eredményei. Fontos azonban az is, hogy szeptember közepe óta a versenyzőknek heti 5 órás edzés helyett már heti 7 órás edzésük van. Így jobban tudnak felkészülni a három versenyszámban.

  A mostani díjnyertesek között nem csak tapasztalt karatékák, hanem két kezdő versenyző is van: Szilágyi Enikő és Szilágyi Erik.

  Enikő első helyezést ért el, Erik pedig második lett a kumite (harc) versenyszámban.

  A régebbi versenyzők között a legjobb erdményt Rácz Ádám érte el: ő kumitében megnyerte első kupáját országos versenyen.

  Susánszky Anna szintén kumitében ezüstöt nyert.

  Barki Milán katában (formagyakorlat) harmadik lett.

  Barki Gábor az összes versenyszámban, amelyikben részt vett, nyert egy-egy dobogós helyezést: második és harmadik lett a kétféle harcban, és negyedik lett a formagyakorlatban.

  A csapat többi tagja – Rácz Sándor, Szöllősi Zoltán, Susánszky Máté, Muk Péter és Varga Dávid – annak ellenére, hogy most nem ért el dobogós helyet, szintén méltó módon képviselték a 30 esztendős klubot.

  Gratulálunk mindenkinek a kiváló munkájáért!

  forrás: Tárnoki Karate Klub