Szolgálati Emlékérem

  471

  Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt;

  pitypangot szedtünk a mezőn, hogy hazavigyük;

  egész nap rúgtuk a port az árnyas ösvényeken,

  dagasztottuk a sarat,

  élvezettel szórtuk egymásra az őszi leveleket.

  A kor nem aggasztott bennünket.

  Az évszakok rendre elhozták ajándékaikat, és nem éreztették velünk, hogy az idő nem múlik el nyomtalanul felettünk.

  Ám a fák közben kidőltek, a mezők és a poros ösvények nyomtalanul eltűntek. És mi lassan elérkeztünk életünk deléhez.

  Sétálj velem egyet és beszélgessünk el az elveszett időkről, melyek oly élénken élnek emlékeinkben, melyeket szívünk mélyén őrzünk!

  Az élet most is szép, csak immár más világban élünk, és felismerjük egymás szemében a még mindig bennünk lakozó gyermeket, és elmosolyodunk, mert tudjuk, hogy semmi fontosat nem veszítettünk el útjaink során.

  Pam Brown

  Köszöntöm Syposs Gyulánét

  Kedves Marika!

  Kiváló szakmai tudásoddal, a gyerekek iránti végtelen türelmeddel, lelkes, odaadó munkáddal kivívtad a kollégák, gyerekek és szülők tiszteletét, megbecsülését. Elismerésként az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szolgálati Emlékérmet adományozott számodra.

  Gratulálok az eddigi pedagógusi tevékenységedhez!

  Legfontosabb személyiségjegyeid, melyek átitatták pedagógusi munkádat: a szeretet, a hihetetlen munkabírás, a precizitás, a minőségi munkavégzésre törekvés.

  Lelkiismeretes, odaadó munkádnak eredményeként igazgatóhelyettes lettél, ezzel még meghatározóbb szerepet vállaltál az iskola életének szervezésében. Ebben a pozícióban 18 évig tevékenykedtél.

  Megkülönböztetett figyelmet fordítottál a nehéz sorsú gyermekekre hátrányaik kompenzálásával. A kollégáiddal azon fáradoztál, hogy minél korszerűbb módszereket elsajátítva, minél kedvezőbb körülményeket teremtve történjen a tanítás.

  A tárnoki Gyermekjóléti Szolgálat alapjainak lerakása is a Te nevedhez fűződik.

  Munkádat többször elismerték, így 2008-ban Rákóczi-díjat kaptál. 2010-ben Tárnok Díszpolgárává választottak, majd Pest megyétől az Arany János díjat is megkaptad.

  Iskolai teendőid mellett tevékenyen bekapcsolódtál a nagyközség életébe. Nem csak tanítványaidat, hanem egy egész faluközösséget neveltél.

  Szívesen vettél részt Tárnok településének munkájában, ahol három cikluson keresztül az önkormányzat képviselő-testületének tagja is voltál.

  Öt éve már nyugdíjas vagy, de tovább dolgozol az iskolában. A tantestületet segíted a kezdő pedagógusok és a fiatalabb kollégák mentorálásával. A szülők körében tiszteletnek örvendsz, a kollégák fontosnak tartják véleményedet. Munkáddal a település és az iskola között egy hidat építettél, ahol mindig aktív segítője voltál az oktatás ügyének. Oktatási bizottsági tagként bekapcsolódtál a falu művelődési és oktatási tevékenységébe, előrevitted fejlődését.

  Örülünk annak, hogy továbbra is szívesen vagy a kollégák és a gyerekek között, valamint, hogy jelenléteddel megtiszteled rendezvényeinket.

  Ha szükség van segítségre, a tárnoki tantestület hívó szavának nem tudsz ellenállni, biztosan számíthatnak Rád mert Te ízig-vérig pedagógus vagy.

  Ezzel a gesztussal az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyrészt egy sikerekben gazdag pályát ismert el, másrészt a község több nemzedékének kérését teljesítette. Váci Mihály szavaival kívánok további jó munkát és örömteli nyugdíjas éveket:

  „Osztani magad: – hogy így sokasodjál;

  kicsikhez hajolni: – hogy így magasodjál;

  hallgatni őket, hogy tudd a világot;

  róluk beszélni, ha szólsz a világhoz.

  Széjjel szóródni – eső a homokra –

  sivatagnyi reménytelen dologra

  s ha nyár se lesz tőled – s a táj se zöldebb:

  – kutakká gyűjt a mély: – soká isznak belőled!”

  Ezzel a gondolattal kívánok jó egészséget, aktív, boldog nyugdíjas éveket. Tudom, a pedagógus pályától nem tudsz elszakadni, ezért kérem, tapasztalataidat, ötleteidet továbbra is oszd meg a tőled segítséget kérő pedagógusokkal!

  Sárközi Márta

  tankerületi igazgató

  A köszöntő után az október 23-i ünnepi megemlékezés zárásaként önkormányzatunk nevében Szolnoki Gábor polgármester, a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola nevében Bagdiné Dudog Orsolya igazgató, a pedqagógusok nevében Drobenák Katalin igazgató helyettes és egy gyermek a tanulók képviseletében külön köszöntötték Sypos Gyuláné Marikát.