Elkészült a csomópont

    128

    A Halász utca teljes szélességű felújítása, újraaszfaltozása a csatornázási projekt része volt, hisz ez az utca szállító útvonalként nagy igénybevételnek volt és van is kitéve. Ráadásul ezen az útvonalon bonyolódik az M7 autópályára menő forgalom is. Az utca felújítási tervének része volt a csomópont újraaszfaltozása is, amelyhez azonban a Magyar Közút, mint közútkezelő nem járult hozzá, hanem a kereszteződés átépítését írta elő.

    Az átépítés oka az volt, hogy bár a legnagyobb forgalom a Dózsa György út – Halász utca útvonalon van, mégsem az a főútvonal, hanem a Marton utcára kanyarodó út. Ennek oka az, hogy arra jár a tömegközlekedés, amely minden esetben elsőbbséget élvez.

    Ezen forgalmi helyzet megoldására, illetve a csuklós buszok biztonságos kanyarodásának megoldására készült el a mostani megoldás: a közút kérésének megfelelően burkolatszélen két helyen kiemelt szegély épült, nem lehet csak úgy egyszerűen kihajtani a Halász utcából, és a korábbi 6 máter helyett 7,5 méter lett a kanyarban az út szélessége. Emellett felújították a csomópontban lévő a járdaszakaszokat és a csapadékvíz-elvezető rendszert.

    forrás: AHO Konzorcium