Pályázati eredményhirdetés

  384

  Nyáron hirdette meg a sport bizottság azt a pályázatot, amelyre ötleteket vártak a tárnoki fiataloktól arra, mivel is töltsék meg azt a területet, amelyet a képviselő-testület ifjúság parknak kijelölt.

  Klemné Zabó Ágnes, bizottsági elnök: „Az egyik szemem sír, a másik nevet az ötletpályázattal kapcsolatosan. Sír, mert mindössze három munka érkezett arra a pályázatra, amelyen bármelyik érintett, vagyis fiatal elmondhatta volna, hogyan szeretné a szabadidejét eltölteni. Azt gondoltuk, hogy tucatjával érkeznek majd a pályázatok és a többszáz ötlet közül győzzük majd kiszűrni azt, amit a többség szeretne, és meg is valósítható. A másik szemem pedig azért nevet, mert a beérkezett pályamunkák meglehetősen egybecsengenek, így könnyű volt azt a funkciólistát összeállítanunk, amely alapján megterveztethetjük a parkot, mint létesítményt. Erre az önkormányzatnak elkülönítetten megvan a pénze, így a jövő évben elkészülhetnek a tervek és a tervezés után, vagy akár azzal párhuzamosan kereshetünk olyan forrásokat, amikből az elképzelések meg is valósíthatók.”

  A pályázaton két egyéni és egy csoport indult – utóbbi a TCH művészeti műhely. A bizottság a legjobbnak Korossy-Khayll Bence pályázatát ítélte, nem csak a tartalma, hanem a pályázat kidolgozottsága miatt is. A győztes jutalma egy oklevél és egy tábla a majdani parkban, amely azt hirdeti, hogy Bence tervei alapján jött létre a park. Emellett a győztes részt vehet a kiviteli tervek elkészítésének folyamatában is.

  Korossy-Khayll Bence a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen formatervező szakon végzett, jelenleg hazai vagy külföldi továbbtanulási lehetőségeket mérlegel. Elsősorban a bútortervezés és a lakberendezés érdekli, de otthon van minden kreativitást igénylő tervezési területen. A sport az ő egyik kedvenc időtöltése: elsősorban biciklizik. Ezen belül is az ugrálás, illetve a mountain bike érdekli. Az utóbbira ott van példáula Sashegyen egy pálya, vagy jó a sóskúti emelkedő is egy bringásnak, de szeinte is fontos lenne egy freestyle-pálya.

  A pályázatra beérkezett ötletek alapján a bizottság a következő funkciókat kívánja megvalósítani az ifjúság parkban: kosárlabdapálya két palánkkal, ketrecfoci, tengópálya, amely télen jégpályaként is funkcionálhat, freestyle pálya gördeszkások, görkorcsolyátók és BMX-esek számára, street workout pálya, körül egy futópálya Bence terveinek megfelelő kialakítással, füves pálya hálóval röplabda, tollaslabda számára, rendezvénycsarnok koncertek, diszkók számára kiszolgálóhelyiségekkel, illetve mosdó a csarnokon kívül is.

  tarnokhir.hu