Hol vehetünk Tárnokon fenyőfát?

  182

  150 centi alatt 2000, a fölött 2500 forint a lucfenyő két helyen is, a Dózsa György úton, illetve az Egészségháznál, ugyanitt az ezüstfenyő mérettől függetlenül 4000 forintba kerül. Ugyanitt különböző fenyőtalpak is kaphatók. Van műanyag és kovácsoltvas is.

  ##IMG17851##Fenyővásár felirat hirdeti a Rákóczi út és a Testvériség utca sarkán a legnagyobb kínálatot nyújtó vásárt. Itt kapható klasszikus lucfenyő, douglas fenyő, ezüst és a levelét nem hullató normand fenyő is. Sőt, itt kaphatunk fenyőágat is, és kínálnak különböző fenyőtalpakat, no meg gyökeres fenyőt, ami kertes házban jó megoldás lehet, hisz tavasszal ki is ültethető. Környezettudatos vásárlóknak ezt ajánljuk azzal, hogy ha a saját kertjükbe nem tudják kiültetni, Tárnokon biztosan akad olyan közterület, park miegymás, ahová egy ilyen ajándék elfér. Az fák ezen a fenyővásáron nem darabárasak, viszont a sokféleségnek megvan az az előnye, hogy párszáz forintért is vehetünk néhány illatos ágat, de elkölthetünk akár tízezer forintot, vagy többet is egy hatalmas és impozáns karácsonyfa alapjául szolgáló fenyőre.

  A falusi részen kicsit eldugva, de a Malom Söröző udvarán vásárolhatunk fákat – a kiállított darabok tanúsága szerint a legtöbb a másfél méter körüli és van luc-, illetve normand fenyő. A zöldségesek viszont szinte mindenhol árusítanak fenyőket. Változatos a fajtakínálat és az is, hogy mennyit kell fizetni. Van, ahol minden fára külön ráírták, hogy mennyibe kerül, máshol 150 centinél ugornak az árak.

  ##IMG17852## ##IMG17853##

  tarnokhir.hu