3 esküvő, 1 születésnap

    326

    Délelőtt 10-kor akarta Szolnoki Gábor polgármester és Szegedi Zsuzsanna anyakönyvvezető felköszönteni Cili nénit, azonban el kellett azt halasztani, mert az ünnepelt még aludt. Végül délután háromkor ébren várta a vendégeket, akik egy csokor virággal és a miniszterelnök jókívánságait tartalmazó okirattal érkeztek. Ekkor kiderült az is, Cili néni miért is aludt késő délelőttig: előző este 31 családtag köszöntötte őt egy meglepetésbuliban, ahol elfáradt a nagy ünneplésben.

    A szoba tele is volt virágokkal, egyebek mellett a 90 szál gerberából és orchideából összeállított kosárral – merthogy Cecília néni a különleges virágok és a fokföldi ibolya nagy rajongója. No meg a gumicukoré. Ahogy mesélte, mindennap tejet iszik, húst keveset eszik nagyon szereti az édességet, a konyakos meggy és a gumicukor a kedvence – és még az is lehet, hogy ez a hosszú élet titka.

    Kiss Gusztávné Máramarosban született, onnan jöttek férjével Magyarországra, ahol a munkalehetőségek után vándorolva jutottak el Tárnokra. Öt gyermeke született, akik közül egy már nem él, egy New Yorkban lakik, egy Villányban, egy Érden egy pedig a fővárosban. 9 unokája és 5 dédunokája van, akik közül az egyik unokájával, akit a nagymama nevelt fel, és annak családjával élnek együtt. Cili néni ma is kiveszi részét a házimunkából, takarít, mosogat.

    tarnokhir.hu