Szemétszállítási információk

  100

  Január első hetében még a heti 5 napos járatrend szerint hétfő-kedden az AHK, szerda-csütörtök-pénteken pedig a Saubermacher-Bicske gyűjtötte a szemetet Tárnokon. Ez egy-két utcában okozott némi kavarodást, hiszen a Tárnokhír Online-on, illetve a legnagyobb közösségi portálon megjelent tájékoztatás alapján a lakók egy része az új, háromnapos rend szerint tette ki a kukát. Szintén változott a járatok reggeli kezdési időpontja, ez az új szolgáltatónál reggel 6 óra lett. A legtöbb utcában azonban zökkenőmentes volt az átállás.

  Az új járatrend ezen a héten lép életbe. Mivel az átállás miatt előfordulhat, hogy egy-egy háztartásban a szokásosnál több a kommunális hulladék, a kijelölt szolgáltató ezen a héten (január 8-9-10-én) a kuka mellé kihelyezett 1 db zsákos szemetet is külön díjfizetés nélkül elszállít.

  A héten van a hónap 2. szerdája, így esedékes a szelektív hulladék elszállítása is. Ezt ebben a hónapban bármilyen átlátszó zsákban ki lehet tenni. Ha valaki emellett zsákos kommunális hulladékot is tesz a kuka mellé, azt kéri a szolgáltató, hogy a különféle hulladékokat elkülönítve helyezzék ki.

  Az új szelektív zsákokat most gyártják, várhatóan egy-két héten belül mindenki, aki részt kíván venni a szelektív gyűjtésben, a korábban megszokott helyeken, a polgármesteri hivatalban, a víziközmű-társulat irodájában vagy a Tárnoki Köz-Ért Kft. épületében átvehet háztartásonként 12 db zsákot.

  Arról, hogy az idei közszolgálatásra kell-e külön szerződést kötnie a lakóknak és a Saubermacher-Bicske Kft-nek, egyelőre nincs információnk. Elképzelhető az is, hogy mivel a szolgáltatót a katasztrófavédelem jelölte ki, külön egyedi szerződések nélkül is kiállíthat számlát a szolgáltató. Ezek a kérdések az első negyedévi számla kiállításáig, vagyis március végéig rendeződnek.

  tarnokhir.hu