Egy rendőrségi feljelentés margójára

  350

  Btk. 376. § Hűtlen kezelés

  376. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.

  Érkezett egy feljelentés az illetékes szervhez, a fenti bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban. Az eset hátterét, előzményét nem sokan ismerik, ezért nagy vonalakban elmesélem!  A Szív utca végén van egy romos, elhagyatott ház, amelyik hosszú évek óta lakatlanul, gazdátlanul rondítja a környezetet. Azt az évekig húzódó tulajdonjogi vitát, aminek a következménye a ház jelenlegi állapota, nem írom le, mert az ügy szempontjából jelentéktelen.  Mindenki számára ismeretes, hogy az ilyen magányos, és őrizetlen ingatlan vonzza a kétes egyéneket. Ez a ház se volt kivétel! Eleinte csak néhány halom szemétkupac, később aztán mindenféle, és fajta hulladék került oda, de nem csak a környékére, hanem jutott jócskán belülre is. Természetesen, ami mozdítható volt, sőt ami nem, az mind eltűnt. Ami maradt az a plafonig érő szemét, és ürülék. Potenciális központja, és élettere a rágcsálóknak, és csövező, ismeretlen személyeknek. Sokan próbáltak ezen a helyzeten változtatni éveken keresztül, senkinek se sikerült a közelmúltig! A tulajdonjogi kérdés megoldódott és elérkezett a cselekvés ideje! A szomszédok, és a környék nagy örömére az ÉTH kukásautói több fordulóval elhordták az összes szemetet, és hulladékot. Természetesen ennek a költségei az új tulajdonost terhelték teljes mértékben, és nem az önkormányzatot, vagy a Köz-Ért Kft-t. Az önkormányzat csak a kapcsolati hálójával, és a segítőkészségével járt közbe.

  Minden jó érzésű embernek ez örömet kellett volna okoznia, de nem ez történt! Előbb közérdekű adatkérésként érkezett számon kérő levél, melyben a takarítás körülményeire, és költségeire voltak kíváncsiak, majd a feljelentés.

  Milyen lelkületű ember lehet a feljelentő, vagy magából indul ki? Ő ezzel a módszerrel dolgozott, dolgozik, dolgozna a jövőben? (Megfelelő rész aláhúzandó)

  Szívesen meghallgatnám a szomszédok véleményét, akik több éven keresztül együtt éltek a patkányokkal, és egerekkel, hallgatták a tivornyákat, és nem mertek nyitott ablaknál aludni nyári estéken!