Tizenkilenc utcát aszfaltozhatnak le idén Tárnokon!

895

A közterületek fejlesztését kiemelt feladatnak tekinti az önkormányzat.

Tárnok 150 millió forint támogatást kapott a helyi utak portalanítására, melynek köszönhetően már kiírták a közbeszerzést 18 utca aszfaltozására, míg a Fő utcát külön eljárásban indítják el. Időközben a Szolnoki út kikerült a munkálatokból a Benta közelsége miatt, mivel bármiféle munkához a Vízügyi Hatóság engedélye szükséges, amire sajnos a jelenlegi támogatási szerződés kereteiben nincs elegendő idő. 

A tárnoki közvilágítás átalakítása jó ütemben halad, a tervezések, és egyeztetések után mára az engedélyezési fázisban van. A megújult, és modern világítótestek takarékosabbak és hatékonyabbak lesznek.

Emellett Tárnok belterületén is fejlesztenék a kerékpárút-hálózatot, elsősorban a vasútállomás, a falu és Margitliget vonatkozásában.

A tervek között szerepel a Sóskúti, és Berki úton egy-egy kerékpárút építése, így gyakorlatilag az egész tárnoki területet el lehet érni biciklivel. Emellett jelentős számban növelnék a vasútállomásnál lévő parkolóhelyeket, illetve a biciklitárolók kapacitását is.

A tervezett felújítandó utak listája:

SorszámTervezendő út
1.Fő u. (Honfoglalás-Vereckei u.)
2.Vereckei u.
3.Kossuth u.
4.Sport u.
5.Tisza u.
6.Duna u.
7.Siklósi u.
8.Pápai u.
9.Ceglédi u.
10.Győri u.
11.Egri u.
12.Szegedi u.
13.Szív u.
14.Gerle u.
15.Vadvirág u.
16.Kiskert u.
17.Barackos u.
18.Horgász sétány
19.Fő utca (Ulicska u)