Védjük környezetünket! – Minden, amit a lakossági hulladékudvarról tudni érdemes!

499
Fotó: erdmost.hu

Fontos információk a lakossági hulladékudvarról!

Rendszeresen visszatérő kérdés a mindennapi tevékenységünk során keletkezett ilyen-olyan hulladék elszállítása, avagy az útszélen, erdőn, mezőn való „elhelyezése”. Az nem kérdés, hogy Földünk, és a klímánk veszélyben van. Hosszú idő kellett, hogy ezt az „eredményt” elérjük, és hosszú időnek kell eltelni ahhoz, hogy a javulás érezhető legyen. A következő – reméljük, sokak számára ismert – információval szeretnénk segíteni ezt a folyamatot. Biztosan sokan tudják, ismerik, és élnek is azzal a lehetőséggel, ami a feleslegessé vált különböző hulladék biztonságos, és szabályos elhelyezését biztosítja a tárnoki lakosok részére: ez pedig nem más, mint a Lakossági Hulladékudvar. Ennek a szolgáltatásnak a paramétereiről osztok most meg információkat. 

Nyitva: hétfő–péntek:8–16 óráig; szombat: 8–12 óráig

A hulladékudvar nyitvatartási időben várja a szolgáltatási területről érkező lakossági ügyfeleket, ahol hídmérlegen vagy elektronikus kismérlegen való mérlegelés után a lenti feltételek mellett adhatják le a hulladékokat.

Hulladékudvar címe: 2030 Érd, Sas u. 2.

A hulladékgyűjtő udvarba csak az olyan szelektíven gyűjtött hulladék szállítható be, amely a háztartásokban életvitelszerűen keletkezik és megfelel a táblázatban felsorolt követelményeknek.

Településünkön a szelektív hulladékgyűjtése és elszállítása folyamatos, és biztosított. Az elektromos hulladékokat évente rendszeresen szervezett keretek között begyűjtjük, a következőt szeptember hóra tervezzük. Minden háztartásban keletkeznek alkalmanként olyan nem veszélyes, és veszélyes hulladék, ami gondot okoz. Ezekre is van megoldás a hulladékudvarban:

2030 Érd, Sas utca 2. szám alatti hulladékudvarunkban a zöldhulladék átvétel megszűnt! 

Lehetőség van évente 200kg/ingatlan/év zöldhulladékot leadni térítésmentesen a Zöldhatár komposzttelepen. Cím: 2030 Érd, Zöldhatár utca. 2021. április elsejétől a nyitvatartás: hétfőtől-péntekig 07:00-15:00-ig. 

Leadáshoz szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, NHKV Zrt. által kiállított hulladékelszállítási befizetést igazoló csekk. A komposzttelepre kizárólag zsákokban füvet, lombhulladékot lehet leadni, illetve kötegelve a gallyakat (1,5 m darabokba max: 8 cm vastag).

További hasznos információk olvashatóak az ÉTH honlapján: 

https://www.eth-erd.hu/