Gyereknap az iskolában

189

Június 13-án reggel, az iskola udvara a megszokottnál is hangosabb volt. Ezen a napon tartottuk a hagyományos gyermeknapi mulatságunkat – Madarász Csilla írása.

Az idei évben az alsós és a felsős diákok közösen játszottak, versenyeztek és szórakoztak. 

A délelőtt folyamán a végzős diákjaink várták az osztályokat különböző ügyességi feladatokkal, amelyek közül mindenki kiválaszthatta magának azt, hogy milyen versenyben mérné össze erejét a társaival. A vetélkedők között szerepelt akadálypálya, célbadobás, zsákban futás, óriás memória, kötélhúzás, zsákbamacska, táncpróba, kézlenyomat készítése és még számos izgalmas játék. 

A versenyek után a Pomázi Tűzoltó zenekar is ellátogatott hozzánk, akik a koncertjük közben a fúvós hangszereikkel is megismertették a gyerekeket. A zenei élmények után Bushin harcművészeti bemutatót nézhettünk meg, Milkósi Mátyás 3. danos mester felkészítésével. 

A rengeteg programnak azonban még itt nem volt vége. A Tárnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy igazi mentési akciót mutatott be a gyerekeknek. Közelről megnézhettük azt, hogyan mentenek ki valakit biztonságosan, gyorsan és természetesen szakszerűen egy összeroncsolódott autóból. Az időjárás addigra már nagyon felmelegedett, azonban a tűzoltók ebben is a segítségünkre voltak. A tűzoltóautó és a locsolótömlő segítségével kellemes hűsölést nyújtottak a gyerekeknek. A gyereknapi program során mindenki számos élménnyel lett gazdagabb. A Tárnoki Iskola nevében ezúton is szeretnénk megköszönni a résztvevőknek, hogy programjaikkal színesebbé tették a gyermekeink szármára ezt a különleges napot.